XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Završene pripreme reprezentacija za meč sa Rumunijom

Reprezentacije Srbije završile su pripreme za prijateljski meč sa Rumunijom 12. i 13 marta u Hunedoari. Baza je bila stara, kuglana sa osam staza u Banji Junaković kod Apatina, a trenirale su muške i ženske seniorske i kedetske reprezentacije.
- Cilj sezone je ekipni Šampionat sveta u Sarajevu od 17 do 29. maja – kaže predsednik KSS Uroš Dragojlović. - Seniori brane šampionsku titulu iz Detenhajma 2009. a kadetkinje u tada osvojile bronzu. Vodio ih je Mirko Čukvas koji je sada selektor seniorki i nadam se da će se ponovo radovati…Veliku pomoć u realizaciji programa u ovoj godini pružilo nam je Ministarstvo omladine i sporta Srbije a zvanični prevoznik zvaničnih, a nadam se budućih šampiona sveta, je Lasta

Na spisku Miloš Ponjavića, selektora seniora, šampiona sveta, su Vilmoš Zavarko (Sport, Podbrezova), Daniel Tepša, Arpad Antal i  Goran Ostojić (Beograd „Poštanska štedionica“), Robert Ernješi i Čongor Baranj (Senta Visa prom), Uroš Jagličić i Goran Čaluković (Metalac, Gornji Milanovac),

Selektor seniorki Mirko Čukvas odlučio se za ove kuglašice: Renata Vilov (Pionir- kapiten), Zorica Barać (Apatin), Jelena Bogdanov (Srem), Mima Bogdanović (Pionir), Marijana Čisar (Kristal), Mirjana Dudevljev (Jedinstvo), Marija Gajin (SPC Vojvodina), Jovana Kilibarda (Vrbas Dana) i Nevenka Joković (Pionir). Na listi selektora kadetkinja Ljubomira Štetina su: Jelena Popov (Banat), Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), Milana Pavlic (Polet), Nina Kaćanski i Tijana Kaćanski (Vojvodina, BG) i Zorana Radovanović (Apatin).

U kadetskoj reprezentaciji koju će voditi selektor Ljubisav Perišić su Milorad Vojnović (Senta Visa prom), Ivan Anđelković (Jagodina), Igor Kovačić (Crvena Zvezda BN Bos), Alen Kujundžić (Matica – Spartak, Subotica), Adrian Lončarević i Balaž Kovač (Eđšeg). Prvog dana igraće se zvanični meč sa osam seniora i seniorki i šest kadetkinja i kadeta, stim što će za rezultat biti unapred prijavljeno šest seniora i seniorki, odnosno četiri kadeta i kadetkinja. Drugog dana igraće se samo revijalni meč seniorskih ekipa sa šest kuglašica i kuglaša.