XS
SM
MD
LG

Srpski strelci se pripremaju od Novom Sadu, Osijeku, Sulu, Trgovištu i Sidneju

Srpski strelci pripremaju se širom sveta – od Osijeka do Sidneja, za prva dva Svetska kupa u ovoj godini, u Sidneju (21.- 29. mart) i Šangvonu u Koreji (7. – 15. april).  Učestvovaće 12 srpskih takmičara i takmičarki, a selektor Zoran Stojiljković se odlučio za ove sastave - vazdušna puška, seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).  Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Vazdušni pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akadamac). Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 03). Na svetskim kupovma ove godine dva najbolja u plasmanu (ne računajući strelce koji su prošle godine na SP u Minhenu osvojili olimpijsku vizu za London, među njima su Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec – svi pištolj i Nemanja Mirosavljev - puška ), stiču prva učešća na olimpijskom  turniru.

Damir Mikec sa verenicom Melisom otputovao je u Sidnej gde će trenirati na olimpijskom strelištu i sačekati drugove iz reprezentacije koji 19. marta kreću za Australiju.
- I prošle godine sam se pripremao u Sidneju i bilo je veoma korisno i dobro jer sam, potom, u Pekingu osvojio srebro a  kasnije u Fort Beningu zlato na svetskim kupovima – kaže Damir Mikec. – Učestvovaću i na Otvorenom prvenstvu Australije već ovog vikenda što će mi biti dobra proba pred svetski kup. Veliku pomoć u organizaciji ovih priprema imam, kao i drugi kategorisani članovi reprezentacije, od Olimpijskog komiteta Srbije.

Zorana Arunović i njen trener, sestra Jelena su u sredu otišle u veliki centar (nekada istočnonemačkog) streljaštva Sul gde će trenirati sa nemačkom reprezentacijom. U Osijeku će raditi, sa selektorom Stojiljkovićem i trenerom reprezentacije Mirom Maksimović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić (Policajac), Ivana Maksimović i Lidija Mihajlović. Učestvovaće i na jednom kontrolnom takmičenju.
- Ubedile su me kolege iz hrvatske reprezentacije da neće biti nikavih smetnji da treniramo u Osijeku, gde na strelištu Pampas postoji podno grejanje i može da se gađa nesmetano MK oružjem – rekao je selektor Stojiljković. – Dobro je da u Sidnej otputujemo sa nekoliko jakih treninga MK oružjem. Ostaćemo u Sidneju nekoliko dana pre nego što odletimo u Koreju na drugi svetski kup, pa će i to biti prilika za jake treninge.
Andrea Arsović sa ličnim trenerom Draganom Donevićem i Andrija Zlatić su se odlučili za Novi Sad, gde će raditi sa Nemanjom Mirosavljevim i Draganom Markovićem. Bobana Veličković, članica Bora 030 i mlada takmičarka beogradske Zvezdare Aleksandra Ristović otputovale su u četvrtak u Bugarsku u Trgovište... Na granici je, kako je javio trener Velikovićeve, Boban Marković,  bilo dosta problema da se unese MK oružje.
Preostala dva svetska kupa u 2011. održaće se od 14. do 22. maja u Fort Beningu (SAD) i Minhenu od  16. do 23. juna. Olimpijske vize evropski strelci vadiće ove godine i na Šampionatu Evrope u Beogradu (31. jul - 14. avgust) i to po četiri u disciplinama MK oružjem. Poslednja šansa za evropske strelce je Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Finskoj od 14. do 20. februara 2012.