XS
SM
MD
LG

Boćarski klub Novi Beograd odrađuje prve treninge na svom terenu

U novu sezonu sa starim ambicijama

Posle četvrodnevnih mini-priprema u Rijeci, Boćarski klub Novi Beograd nastavio je s treninzima i na svom terenu. Po ustaljenoj praksi: igrači su na stazama radili po instrukcijama šefa stručnog štaba Milana Jankovića, a pored terena čelnici kluba. Svako je radio svoj posao.

- Pokušavamo da maksimalno iskoristimo pogodno vreme – kaže Janković – Treniramo utorkom i četvrtkom od 17 do 19 časova. Mora se priznati da je poduža zimska pauza uzela danak. Kod nekih igrača je to izraženije, kod drugih manje. Verujemo da će sve biti kako treba do početka sezone, odn. do prvih mečeva Kupa.

  Šta su pripreme u Rijeci pokazale?

- Pokušavamo da nađemo dostojnu zamenu za Frederika Šarijera – nastavlja Milan Janković – Pojačali smo se s Milošem Balaćem, na koga mnogo računamo za tzv. „brzinske discipline“. U Rijeci je imao priliku da radi i sa Čedom Vukelićem, po opštem mišljenju, najvećim stručnjakom u ovom sportu, koji mu je ukazivao da dobre, ali i na slabije stvari. Takođe, Čeda Vukelić mu je savetovao na koji način da nastavi s treninzima. Ono što smo tamo videli i naučili, pokušaćemo da primenimo ovde, u našim uslovima. U svakom slučaju, bićemo u svakom slučaju spremni pred prve zvanične mečeve. Naši ciljevi su dobro znani: osvajanje Kupa i prvenstva, a na međunarodnoj sceni ostaviti što bolji utisak.

Boćarski klub Novi Beograd ima uslove kao malo koji klub (ne samo u boćanju): vrlo jak igrački kadar, koji „prati“ još jača uprava. Zajedništvo je vrlo izraženo!

 

Prvi trening

Milan Janković, trener-igrač