XS
SM
MD
LG

Koroman dovodi Zvezdu u Prijedor

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković upriličio je u svom kabinetu prijem za Ognjena Koromana, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Srbije i Crne Gore pokazujući još jednom da je kao bivši sportista posebno otvorio srce za sve one koji pripadaju ovoj grani ljudskog stvaralaštva.

Koroman je, u organizaciji Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor, došao s ciljem da promoviše svoj fudbalski kamp na Jahorini od 1. do 7. jula ove godine, ali i da pomogne Gradu Prijedoru i potkozarsko-podgrmečkom kraju u realizaciji proslave dva velika jubileja, jer ove godine Fudbalski klub Rudar Prijedor slavi 90. rođendan, a iduće godine biće obeležen vek kako je prva fudbalska lopta stigla u Grad Prijedor i Potkozarje.

-Sugurno da ja kao čovek iz Republike Srpske i kao neko ko je vaš iz BiH, odnosno svim svojim srcem i bićem pripadam Republici Srpskoj, da ću da učestvujem u organizaciji spektakla u narednom periodu povodom jubileja. To je moja i moralna obaveza pocle razgovora sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem i ljudima iz fudbala Grada Prijedora i ovog područja koje je predvodio predsednik GFS Prijedor Slaviša Kralj. Ovom prilikom želim da povrdim da ću sigurno dovesti Crvenu zvezdu u Prijedor. Termin dolaska ćemo naknadno utvrditi, jer mogu to da ostvarim s obzirom da sam bivši dugogodišnji igrač kluba, a i dalje sam zaposlen u Crvenoj zvezdi. Trudiću se da tim sa Marakane dođe u kompletnom sastavu i uveličamo fudbalske jubileje u Prijedoru i Potkozarju – istakao je na konferenciji za novinare u Gradskom FS Prijedor Ognjen Koroman.

O svom kampu na Jahorini kojem će prisustvovati deca od šest do šesnaest godina Ognjen Koroman je rekao:

-On će da bude nešto posebno, u odnosu na sve do sada viđene kampove, koje ne želim da obezvređujem. Organitacija kampa je velika čast i zadovoljstvo, a želja nam je da mnogo dece iz Prijedora i Republike Srpske učestvuju na mom kampu. Grad Prijedor će učestvovati u sponzorstvu kampa. Biće mi čast da mogu da ugostim mnogo prijatelja iz Republike Srpske i regiona, garantujem jedno pravo druženje i sportsku manifestaciju za nezaborav. Broj dece nije ograničen, u organizaciji kampa učestvuju Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo porodice, omladine i sporta i više od 20 opština i Gradova koji su ušli u realizaciju i ovim putem im se zahvaljujem svima na podršci. Promotori kampa će biti, između ostalih: Savo Milošević Saša Ilić, Mateja Kežman, Milan Jovanović, Ivica Kralj Miloš Šestić, Zdravko Borovnica, Vladimir Petrović Pižon… radim na tome da obezbedim i trenutno aktuelne igrače Zvezde i Partizana, ali ne mogu da obećam nijedno ime konkretno zbog njihovih profesionalnih obaveza.

Prvi ćovek fudbala Grada Prijedora Slaviša Kralj, nekada fudbaler Rudar Prijedora sa početka fudbalskog života Republike Srpske se zahvalio Koromanu na podršci u proslavi jubileja.

-Pored toga što želi da predstavi svoj kamp Ognjen Koroman je došao u Prijedor kao prijatelj koji hoće da pomogne. Organizacija i ideja o kampu na Jahorini uklapa se u naš plan i program rada u budućnosti, kada sledeće godine obeležavamo 100 godina fudbala u Gradu Prijedoru. Nadamo se da je ovo samo jedan od gostiju koji će posetiti naš Grad i uveličati jubilej, a želja nam je da pokušamo da ostvarimo saradnju sa što više poznatih ljudi iz sveta fudbala. Cilj nam je da ovo područje i Grad Prijedor u ovoj i sledećoj godini bude fudbalski centar regije i Republike Srpske. Organizovali smo prijem kod gradonačelnika Milenka Đakovića i upoznali ga sa našim aktivnostima i predstavili šta naš gost želi i zbog čega je došao. Sasatnak je protekao u vedrom raspoloženju i duhu, ostvarili smo sve ono što smo zamislili – rekao je Slaviša Kralj.

Nakon protokolarnih aktivnosti Ognjen Koroman je posetio najmlađe članove Fudbalskog kluba Radnik Urije u Prijedoru.

U društvu predsednika GFS Prijedor Slaviše Kralja i sekretara Petra Krajišnika u ime domaćina bio je i sportski direktor Rudar Prijedora Nedžad Žerić, dok je Kozarsku Dubicu i Fudbalski klub Borac predstavljao Mišo Drljić.

-Hvala ovom prilikom i gostima iz Dubice i Rudar Prijedora, koji su podržali ovu našu akciju sa Ognjenom Koromanom, a naša želja je da uključimo i Novi Grad i Kostajnicu u ovaj projekat i da budu deo priče oko odlaska na kamp na Jahorinu – istakao je Slaviša Kralj.

Ognjen Koroman je u Prijedor stigao u društvu prijatelja iz mladosti Nemanje Kneževića, sina Srđana Kneževića, nekadašnjeg načelnika CJB Srpsko Sarajevo i komandanta Specijalne jedinice Republike Srpske, koji je nastradao u atentatu 7. avgusta 1998. godine na Palama.

Kada je čuo o kome se radi gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću zaiskrile su suze u očima jer se setio događaja iz 1998. godine kada je kao predstavnik Ministarstva za boračka pitanja u Vladi Republike Srpske posećivao porodicu Knežević i seća se Nemanje kao dečaka.

Proradile su, obostrano, emocije od kojih se niko u kabinetu gradonačelnika Đakovića nije mogao da odbrani.