XS
SM
MD
LG

Voždovac počeo pripreme

Fudbaleri Voždovca su započeli pripreme za sezonu 2017/18. Superligaš sa Voždovca spremno kreće u nove izazove. Pred Zmajevima su dve nedelje treniranja u Beogradu, zatim se ekipa seli u Sovenj Gradec. U međuvremenu, zakazano je 5 utakmica koje će Voždovac odigrati do početka prvog kola Superlige.

Medijima su se obratili generalni direktor Goran Grkinić i šef stručnog štaba Branko Vojinović. Zatim su i pozdravili igrače i poželili im sreću na početku priprema.

“Kako red nalaže, želim da se zahvalim doskorašnjem čefu stručnog štaba Milošu Veselinoviću na profesionalizmu, na odličnom radu u fudbalskom klub Voždovac. Jedan odličan čovek, sjajan stručnjak i poželeo bih mu puno sreće u nastavku karijere.” – započeo je Goran Grkinić.

“Što se tiče našeg fudbalskog kluba, poželeo bih dobrodošlicu Branku Vojinoviću. Čovek za kojeg mogu reći da je vojnik Voždovca, da mu je fudbalski klub Voždovac druga kuća. U nekoliko mandata je bio tu i kao igrač i kao trener i kao šef stručnog štaba. Čast nam je i zadovoljstvo što smo se opredelili za Branka, jer je u ovom trenutku najbolje rešenje za fudbalski klub, dobro poznaje kako fudbalski klub funkcioniše i kako mi u fudbalskom klubu razmišljamo i sigurno što je najbitnije, dobro poznaje igrački kadar našeg kluba i neće mu biti potrebno puno vremena za prilagođavanje.” – istakao je generalni direktor kluba

“Poželeo bih i šefu i svima nama puno sreće na početku sezone, ali i da ponovimo iste rezultate kao i prošle godine. Cilj je plej-of, za sve ostale stvari ćemo se u hodu prilagođavati i videćemo kako će sve to funcionisati.” – nadovezao se Grkinić.

Branko Vojinović se zahvalio na lepim rečima: “Voždovac je moja druga kuća, ambicija kluba su uvek visoke i da iz godine u godinu ovaj klub raste kako organizaciono, tako i takmičarski. U narednom periodu koji je pred nama, svi očekujemo da budemo za stepenicu više plasirani, obaveza je ponoviti rezultat iz prošle godine, ali i afirmisati mlade igrače iz naših redova.”

“Ključna reč u mom poimanju ove igre je ambicija. Velika ambicija, donosi odgovornost i disciplinu, a to su preduslovi da bi jedan tim rastao i da bi tim iz tog kvaliteta iznedrio kvalitetne pojedince, koji će raditi za dobrobit kluba. Ovaj se tim neće mnogo promeniti u odnosu na prošlu godinu, imao je jednu izvanrednu sezonu iza sebe, nadam se da ćemo i ove godine to ponoviti, ali i da ćemo otići stepenicu više. Igrački kadar poznajem odlično. Sa mnogo igrača sam već sarađivao, tako da period koji je obično problematičan za svakog novog šefa, za mene neće biti, zato što poznajem ekipu, poznajem sredinu i problema adaptacije za mene neće biti.” – naglasio je Vojinović.

Novi šef je pomenuo i plan priprema: “Danas počinemo sa okupljanem,a u Beogradu smo do 27. juna kada idemo u Slovenj Gradec. Tamo ćemo biti do 09. jula, jer bi liga trebala da počne 21. jula. U sklopu planiranog pripremnog perioda već imamo zakazanih pet utakmica, a jedna od interesantnijih je utakmica sa Kineskim Jambienom u Staroj Pazovi. Klub sa kojim je napravljen sporazum o saradnji. Prijateljska utakmica će i nama i njima dosta značiti.”

Usledilo je i pitanje novinara oko igračkog pogona: “Što se tiče igračkog kadra, biće promena. Međutim, dobra stvar je za svakog trenera koji dolazi u novi klub je da ekipa već ima fizionomiju.”– zaključio je Vojinović. 

Pripremama su se odazvali sledeći igrači:

Čupić, Knežević, Karadžić, Stojanović, Purtić, Blagojević, Mihajlov, Mirkailo, Pavlović, Petrović, Zlatković, Ćirković, Duronjić, Ješić, Mašović, Gavrić, Stanković, Stuparević, Srećković, Pavićević, Jovanović, Perović, Damjanović, Pavlovski, Milutinović, Maksimović, Avram, ali i kadeti Tešić, Vuković i Đorđević.

Prijateljske utakmice:

22.06. Voždovac – Jambien u SC Stara Pazova

29.06. Voždovac – Vac (Mađarska)

04.07. Voždovac – Poltava (Ukrajina)

07.07. Voždovac – Krško

09.07. Voždovac – Al Arabi (Katar)


Radnički 4 : 1 Napredak
Čukarički 1 : 3 Vojvodina
Partizan 2 : 0 Spartak
Crvena Zvezda 5 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 37 32 4 1 60
2 Partizan 37 23 8 6 43
3 Radnički 37 18 8 11 37
4 Spartak 37 18 7 12 37
5 Voždovac 37 16 8 13 33
6 Čukarički 37 16 9 12 32
7 Napredak 37 15 8 14 30
8 Vojvodina 37 14 8 15 28