XS
SM
MD
LG

Akinfejev odveo Ruse u četvrtfinale Mundijala (video)

Selekcija Rusije savladala je Španiju nakon izvođenja penala, pošto je Akinfejev odbranio penale Kokeu i Aspasu. 

 

 

Selekcija Rusije prvi put od raspada Sovjetskog saveza plasirala se u eliminacionu fazu Svetskog prvenstva i danas će  u svom glavnom gradu igrati protiv Španije. Tim koji je otpustio selektora dva dana pre prve utakmice nije puno pokazao u grupi i veliko je pitanje koliko ova Španija može. Meč na stadionu „Lužnjiki“ sudi Bjern Kujpers iz Holandije, a selektori su izabrali ove igrače u startne postave:

Španija (4-2-3-1): De Hea - Načo, Pike, Ramos, Alba – Buskets, Koke – Silva, Isko, Asensio - Dijego Kosta;
Rusija (5-3-1-1): Akinfejev – Fernandeš, Kutepov, Ignašević, Kudrjašov, Žirkov – Kuzjajev, Samedov, Zobnin – Golovin – Dzjuba.

Nije bilo značajnijih dešavanja u prvih deset minuta.

GOOOOOOOOOOL!!! Rano vođstvo Španaca autogolom Ignaševiča, nakon ubačaja Asensija. 

 

Kontrolisali su Španci igru, a Rusi su povremeno pokušavali da zaprete ka protivničkom golu, no nisu stvarali šanse. Golovin je imao veliku priliku za izjednačenje, ali šalje loptu pored gola.

GOOOOOOOOOOOL!!! Pike je igrao rukom, a holandski sudija je pokazao na belu tačku. Artem Džjuba je bio precizan i izjednačio je na 1:1. 

 

Kosta je pokušao brzo da vrati vođstvo svojoj ekipi, no nije bio precizan. U poluvremenu utakmice Granat je zamenio Žirkova, a Alba i Kosta su šutirali ka golu, no nisu bili precizni. Čerišev je zamenio Samedova, a onda je u 65. minutu Smolov zamenio Džjubu. I dok su Rusi uradili sve tri izmene, Španci su u prvoj umesto Silve uveli Inijestu. Ubrzo je Nača zamenio Karvahal, a većinom se igralo na sredini terena. Zadnja promena kod Španije je Aspas umesto Koste. Akinfejev je sjajno intervenisao nakon šuteva Inijeste i Aspasa. Do kraja nije bilo prilika i po prvi put na ovom šampionatu se igraju produžeci. 

U prvih pet minuta produžetka stalno se igralo na ruskoj polovini terena, a dodatnu izmenu u produžecima je prvi iskoristio Čerčesov, kada je Erohin ušao umesto Kuzjaeva. Pred kraj produžetka Rodrigo je zamenio Asensija. Pike uputio udarac u okvir gol, no Akinfejev ponovo brani. Rodrigo je prošao po strani, Akinfejev je odbranio, a Karvahalov šut je izblokiran. Pravu opsadu ruskog gola su napravili Španci, a zadnja pretnja je bila Rodriga, kada je Akinfejev bio siguran.

PENALI:

- Prvi šutira Inijesta i pogađa. 

- Smolov isto čini.

- Pike je zatim šutirao i pogodio.

- Ignaševič je izjednačio. 

- Akinfejev brani Kokeov šut. 

- Golovin je doveo Ruse u vođstvo 

- Ramos pogađa. 

- Čerišev je takođe precizan. 

- Akinfejev brani i Asapasu i odvodi svoj tim u četvrtfinale Mundijala.