XS
SM
MD
LG
04.05.2011 L. Andrijević

Četiri ekipe iz Srbije učestvovalo na turniru u Termama Čatež

U Termama Čatež, u Sloveniji, organizovan je prvi rukometni međunarodni turnir za decu do 12 godina starosti.  Na turniru , od 26.4. do 29.4.2011, bilo je prisutno više od 100 dece iz Slovenije i Srbije.  U Brežicama, neposrednoj blizini Termi Čatež, odigrano je ukupno 25 utakmica na prvom međunarodnom takmičenju Čatež 2011 u organizaciji beogradske Agencije Sport Plus. Rukometni kamp je bio smešten u prekrasnom ambijentu Gusarskog zaliva, u Termama Čatež , gde su se deca u slobodno vreme družila, uživala na talasima zimske i letnje Termalne rivijere (na više od 12.300 m2 bazenskih površina sa bezbroj vodenih atrakcija), kao i u  raznim sportskim sadržajima.

Četiri ekipe iz Srbije i šest ekipa iz Slovenije takmičilo se u dve grupe a sve utakmice sudile su savezne sudije iz Slovenije. Kuriozitet turnira je da su po prvi put u rukometu utakmice sudile eksperimentalno čak 3 sudije. Najboljim ekipama nagrade je uručio Ambasador Srbije u Sloveniji, njegova ekselencija gospodin Predrag Filipov.

Na osnovu dobre posete Prvog međunarodnog turnira za decu uvereni smo da će ova sportska manifestacija postati tradicionalna i da će Terme Čatež  ugostiti svake godine sve više ekipa i učesnika iz susednih zemalja. Sponzori Prvog rukometnog turnira za decu do 12 godina bili su: Terme Čatež d.d., Kempa  - Karanta Ljubljana, Triglav osiguranje, Slovenija Šport – 3T, Imlek Beograd, Mlekara Šabac i Atlas Copco.

Vidimo se na Drugom rukometnom međunardnom turniru za decu u Termama ČATEŽ 2012.