XS
SM
MD
LG

Prvi maj u žestokom ritmu

 

Slika sa proleća i na jesen

  Rumski Prvi maj ne smanjuje ritam rada! Sjajne igre prošlog proleća u Sremskoj ligi, dovele su ga u baraž, gde je pokazao „pravu vrednost“, te je kao bolja ekipa iz iz finalnog dvomeča baraža protiv Slobode iz Donjeg Tovarnika, stekao pravo da se od jeseni takmiči u Vojvođanskoj ligi – Jug. Veliki uspeh, doneo je „dodatni stimulans“ fudbalskim poslenicima iz Rume da se još više udruže oko kluba, koji će i u višem rangu, po svemu sudeći, „igrati zapaženu rolu“.

  - Veća liga zahteva veće obaveze – jasno je predsedniku Zoranu Makeviću – Podigli smo nivo rada u klubu u svim segmentima. Što se tiče rada uprave, uključili smo u rad Dragana Milosavljevića i Rada Obradovića, a u pregovorima smo sa još nekim ljudima da nam se priključe i pomognu. Član uprave je i Žarko Nikolić, koji je mnogo uradio za klub i novoosnovanu „Školu fudbala“. Uradio je mali teren i osposobio ga za igru. Sačuvali smo sav igrački kadar iz prople sezone i, za sada, novi igrači su nam: Marko Stojčić (LSK, Laćarak), Andrej Ristić i Dejan Novaković (Hajduk, Divoš), Marko Đokić (Železničar, Inđija), Mihajlo Gemeri (Napredak, Žarkovci) i Nemanja Vasović (Fruška gora, Ruma). Ako se pojavi još neki zanimljiv igrač za nas, iskoristićemo priliku. Takođe, pojačali smo i stručni rad, angažovanjem trenera Zorana Marjanovića i Miroslava Novakovića, koji će ujedno biti i trener kadeta. Novi trener golmana je Ivica Vidanović. Dosta smo angažovani i oko dovođenja novih sponzora. Uz klub su i „SM Iinvest“ i „Alba promet“. U pregovorima smo sa jednom renomiranom firmom, koja bi trebalo da postane generalni sponzor. Da bi i u višem rangu bili na zavidnom mestu u svakom pogledu, u toku su veliki poslovi i na infrastrukturi, gde nam, u najvećoj meri, pomaže opština i njen „prvi čovek“ Slađan Mančić. Svlačionice će se rekonstruisati, kao i deo klubske zgrade. Postaviće se i reflektori. Sve u svemu, smatramo da se sa postojećim igračkim kadrom i sa stručnošću trenera Svetislava Petkovića možemo boriti i za sam vrh.

  U sistem rada uprave Prvog maja, odlično se uklopio i šef stručnog štaba Svetislav Petković.

  - Počeli smo s treninzima 14. jula, raportira trener Petković – Novi igrači su se dobro uklopili, što se, upstalom, vidi i po rezultatima kontrolnih utakmica. Mitros iz Sremske Mitrovice smo pobedili 8:0, Radnički iZorka iz Šapcae 5:2, Slobodu iz Užica 1:0, Borac iz Martinaca 4:2. Posebno zam zadovoljan igrom protiv kombinovane postave Slobode, gde sam na raspolaganju imao 21 igrača. Utakmicu su započeli: Šegavac, Lazić, Pendo, Radišić, Milić, Stanivuković, Krstić, Ristić, Đokić, Milojević i Lacković. U drugom poluvremenu, priliku su dobili Vasović, Novaković, Zec, Dostanić, Čupeljić, Gemeri, Dobić, Ostojić, Jež i Mačvanski. Pružili smo snažan otpor renomiranom rivalu. Iz jedne polukontre, pri kraju utakmice, Mačvanski je centrirao na drugu stativu, gde je utrčao Dobio i sa par metara postigao gol. Do prvog jesenjeg kola imaćemo još nekoliko utakmica, a generalka će biti protiv omladinaca Inđije. Moje je mišljenje da možemo biti u gornjoj polovini, tačnije u prvoj trećini zabele.

  Ukratko: „ Prvi maj – primer za primer“.

 

Ovako i u novom društvu

Predsednik Zoran Makević, veliki optimista

Trener, Svetislav Petković

Žarko Nikolić, uz Prvii maj