XS
SM
MD
LG

Govedarica: Ovaj tim može svakoga da pobedi

Dejan Govedarica selektor omladinske reprezentacije Srbije (fudbaleri do 19 godina)  koja se do sada jedina kvalifikovala za Šampionat Evrope od 20. jula do 1. avgusta u Rumuniji izjavio je na konferenciji za medije da veruje u ovu generaciju i tim koji može svakoga da pobedi!
Srpski omladinci su u grupi u Norveškoj osvojili prvo mesto  pobedivši Norvešku sa 3:0 i Moldaviju sa 5:0, a izgubili su na startu od Velsa sa 3:2!
- Verovao sam u ekipu i nisam mnogo brinuo posle poraza od Velsa – rekao je Dejan Govedarica.-  Mogu svakoga da pobede i ova selekcija spada u deset najboljih u Evropi. Prvo mesto u Norveškoj dobija na težini jer nismo bili kompletni, a i igrali smo na veštačkoj travi.

Govedarca je istakao da  plasman na EŠ ovim mladićima mnogo znači za karijeru:
- Igraće  sa najkvalitetnijim evrpskim selekcijama što je u tom uzrastu veoma bitno i dobra je odskočna daska ka kvalitenim klubovima. Dao sam šansu svim igračima koje sam poveo, drago mio je i što je u njihovoj igri dominira napadačka crta i što su željni golova. Nenad Lukić  nekadašnji igrač Teleoptika, sada član Lokomotive iz Plovdiva je postigao šest pogodaka, bio pravi vođa napada i najbolji strelac turnira – istakao je Govedarica.

Spisak učesnika Prvenstva Evrope u Rumuniji biće poznat 5. juna, jer se čekaju ishodi mečeva u još šest grupa.  Žreb je 8. juna u Bukureštu.
- Pripreme ćemo početi početkom jula i planiram najmanje dve prijateljske utakmice sa selkcijama koje se ne budu kvalifikovale za Prvenstvo Evrope.  Mali hendikep je što se utakmice ne igraju u večernjim terminima, moraćemo da se pripremimo za sunce i vrućinu, ali kako svima – tako i nama – obavestio je Govedarica.