XS
SM
MD
LG

Slavija krenula pobjedom u novo prvenstvo

Fudbaleri Slavije savladali su danas u utakmici prvog kola novog prvenstva Republike Srpske Slobodu iz Mrkonjić Grada na svom terenu sa 3:1.

Slavija je odlično otvorila utakmicu. Već u trećoj minuti golman Slobode komplikuje bez ikakve potrebe sebi život, daje u noge loptu Nemanji Pušari, ovaj dodaje do Kokota, koji ostavlja povratnu za Igora Radovanovića, a ovaj šutira pored gola.

Dobro je Slavija na terenu stajala prvih pola sata. Osjetilo se to iskustvo koje su sa sobom donijeli Kokot, Radovanović,Regoje i Šćepanović I oni su ti koji su komandovali linijama tima i pokazivali mlađim igračima kako treba da se kreću.

Djelovalo je to veoma dobro, naročito u odbrani gdje Sloboda prvi put prijeti u 24. minutu dalekometnim šutem najagilnijeg fudbalera, Mihajla Savanovića, no Nino Nedžibović lako brani taj šut.

I onda Slavija stiže do željenih golova. Prvo je stari lisac, Zoran Kokot, bio uporan, čekao je grešku protivničkog štopera, oduzeo loptu, i lako pogodio za 1:0. Tri minute kasnije Vučina Šćepanović je poslao idealnu dugu loptu preko čitavog terena, a Nikola Popovac iskoristio očajnu reakciju gostujuće odbrane, izašao 1 na 1 sa Modićem i pogodio za 2:0.

Djelovalo je da Slavija ide ka sigurnoj pobjedi, naročito jer su gosti bili nervozni čitavim tokom meča, stalno su pričali, prigovarali jedan drugom, i nije to bila idealna situacija za tim iz Mrkonjić Grada, međutim vratili su se.

Igrala se 38. minuta meča, Nemanja Vidović je iskoristio veliki prostor u sredini terena, pobjegao u desnu stranu, a onda eurogolom sa 25 metara donio smanjenje vodstva svojoj ekipi. Samo minutu kasnije umalo 2:2. Mihajlo Savanović je izveo slobodan udarac, lopta je završila u mreži, no pomoćni sudija je pokazao ofsajd. Uzalud su bili protesti gostujućih fudbalera, koji su smatrali da nema govora o ofsajdu jer niko nije dirao loptu, ostalo je 2:1. I kada se to smirilo Sloboda ima i novu šansu. Mihajlo Savanović se našao u prilici, ali je Nedžibović sada dobro odbranio i spasao svoj gol.

Nastavak susreta počeo je mirno, bez prilika, ali je Slavija uspjela da stigne do trećeg gola. Milan Lalović je u namjeri da centrira sa desne strane prevario i golmana Modića, te je lopta završila u maloj mrežici za  3:1.

Nakon tog gola, Sloboda se raspala, a problem im je napravio i Bojan Sladojević koji je u 60. minutu u rasponu od desetak sekundi dobio dva žuta kartona, pa mu je sudija Danko Butulija pokazao put u svlačionicu.

Par minuta kasnije, Slavija ima novu kolosalnu šansu. Vučina Šćepanović je ponovo poslao maestralnu dugu loptu preko gotovo čitavog terena za Nikolu Popovca, ovaj je zavrnuo u sredinu za Igora Radovanovića, ali iskusnog napadača danas nije htio gol. Lopta je sada otišla pored gola.

Ni treći put Radovanović nije uspio iz izgledne šanse da pošalje loptu iza leđa Modića. Nemanja Pušara je sve lijepo uradio, lako izbacio čuvara, šutirao, Modić kratko odbio loptu, a na nju natrčava Igor Radovanović i šutira preko gola.

Do kraja utakmice nije bilo više uzbuđenja, pa Slavija sigurnom pobjedom kreće u novo prvenstvo Republike Srpske.

SLAVIJA – SLOBODA MG 3:1 (2:1)
SRC Slavija
Gledalaca: 200
Sudija: Danko Butulija (Trebinje)
Strijelci: 1:0 Kokot 28, 2:0 Popovac 31, 2:1 Vidović 38, 3:1 M.Lalović 55
Žuti kartoni: Šćepanović Regoje (Slavija), Savanović, Vidović (Sloboda MG)
Crveni karton: Bojan Sladojević 60 (Sloboda MG)

Slavija: Nedžibović, Cicović, Regoje, N.Pušara, Babić (od 71. Jolović), Radovanović (od 79. Arbinja), Kokot, Popovac (od 89. Stevanović), Šćepanović, M.Lalović, A.Pušara

Sloboda MG: Modić, Lazendić, Peno, Perišić, Savanović, Šamara (od 81. Mitrić), Crnomarković, Srndović (od 63. Vučković), Gračanin, Vidović, Sladojević

FOTO GALERIJA