XS
SM
MD
LG

PL: ''Vukovi'' i ''Karamele'' podijelili bodove

Fudbaleri Vulverhemptona i Evertona podijelili su bodove na startu sezone. U sjajnoj utakmici u prvom kolu, ova dva tima odigrali su 2-2.

Utakmica je počela u nešto sporijem ritmu. Međutim, Everton je polako preuzimao inicijativu. To im se isplatilo u 17. minuti, kada je Ričarlison pogodio za 1-0. Bio je to prvijenac Brazilca u dresu ''Karamela''nakon što je stigao iz Votforda za velike novce. Nakon pogotka Brazilca, nije bilo uzbuđenja sve do 40. minute. Tada je Everton ostao sa igračem manje, nakon što Jagelka startovao oštro na Žoti i dobio je crveni karton. Ubrzo je Vulverhempton došao do 1-1, nakon fenomenalnog gola Neveša iz slobodnog udarca. Do poluvremena nije bilo promjene rezultata pa se na odmor otišlo sa 1-1.

I u nastavku nije bio nešto pretjerano jak ritam ali je prilika bilo. Tosun je imao sjajnu šansu za goste a Himenez za domaće ali obojica su svoje šanse propustili pa je ostalo 1-1. Iako su igrali sa igračem manje, gosti su opet došlo do prednosti. U 68. minuti poveli su sa 2-1 a strijelac je ponovo bio Ričarlison. Ali Vulvsi se nisu predavali. U 80. minuti sjajno je centrirao Ruben Neveš a Raul Himenez pogodio je za 2-2. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa su timovi podijelili bodove.

Foto: Birmingham Mail