XS
SM
MD
LG

Pl: Peta uzastopna pobeda Arsenala

Fudbaleri Arsenala savladali su Votford sa 2-0 u sedmom kolu Premijer lige.

Votford je dobro otvorio ssuret. Imali su inicijativu, neke polušanse ali nisu došli do vodstva. Arsenal je uzvratio preko Lakazeta. Prvo je mogao izboriti penal nakon starta Kabaselea ali nije htio pasti pa penal nije sviran. Kasnije je imao veliku šansu ali ju je propustio. Do kraja prvog poluvremena bilo je dobrih napada sa obje strane ali promjene rezultata nije bilo. Treba reći da se u samoj završnici prvog poluvremena povrijedio Čeh i da ga je zamijenio Leno.

Votford je imao sjajnu šansu na startu drugog poluvremena ali udarac Dinija, Leno je sjajno odbrani. Arsenal je imao posjed lopte ali nisu imali pravu ideju šta da urade. Sakses je imao sjajnu šansu kada je izašao 1 na 1 sa Lenom ali je promašio. Kazna za promašaje stigla je brzo. Prvo je nakon ubacivanja Ivobija Ketkert postigao autogol a onda je na asistenciju Lakazeta, Ozil pogodio za 2-0.  Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i Arsenal je upisao petu uzastponu pobjedu.

U ostalim susretima nije bilo iznenađenja. Siti je savladao Brajton sa 2-0, Totenhem i Lester su u gostima istim rezultatom savladali Hadersfild odnosno Njukasl. Vulvsi su savladali na svom terenu Sautempton sa 2-0 a a Everton je sa 3-0 savladao Fulama.

Foto: Twitter/Arsenal