XS
SM
MD
LG
14.06.2011 N.Pavlović

Rukomet: U Arandjelovcu održan finalni turnir za devojčice i dečake do 12.godina

Protekolg vikenda u Aranđelovcu, održan je finalni turnir za devojčice i dečake do 12. godina. U konkurenciji dama borilo se pet ekipa. Avala iz Vrčina, Mladost iz Smederevske Palanke, Srem iz Sremske Mitrovice, Sloga iz Petrovca na Mlavi i rukometna sekcija iz Azanje, koju čine učenice osnovne škole 'Radomir Lazić'. Ostvareni su sledeći rezultati.
Avala – Azanja 12:4, Sloga – Srem 9:10, Mladost – Avala 6:14, Mladost – Srem 13:5, Azanja – Sloga 7:6, Sloga – Mladost 4:9, Srem – Azanja 6:14, Avala – Sloga 14:5, Azanja – Mladost 5:3, Srem – Avala 7:16.
Konačan plasman: 1.Avala 8 bodova, 2. Azanja 6, 3. Mladost 4, 4. Srem 2 i 5. Sloga bez osvojenih bodova. Za najboljeg golmana proglašena je Katarina Mratinković iz Azanje, za levo krilo Nataša Pavlović iz Srema, a za najboljeg levog beka Sofija Simić iz Mladosti. Ekipa Avale ima najboljeg srednjeg beka Mariju Mitrić, desnog beka Tamaru Đorović, desno krilo Kseniju Petrović koja je bila i najbolji strelac sa 21 golom i pivota Milicu Mijatović, koja je proglašena za najbolju igračicu.
U konkurenciji dečaka bilo je 11 ekipa. Rukobel iz Beograda, Zvečan, RKS iz Bačke Palanke, Rakovica, Novi Beograd, Crvena zvezda iz Beograda, Aranđelovac, Radnički iz Kragujevca, Studenstski grad iz Beograda, Udarnik iz Lozovika i Smederevo. Borili su se za svaki gol, a ostvareni su ovi rezultati. Smederevo- Aranđelovac 5:8, Rukobel – Studenstski grad 7:2, Udarnik – Rakovica 8:10, Smederevo – RKS 7:12, Studenstki grad – Radnički 9:9, Rakovica – Novi Beograd 14:9, Crvena zvezda – Zvečan 7:10, Aranđelovac – RKS 2:6, Radnički – Rukobel 8:13, Novi Beograd – Udarnik 13:4, Udarnik – Studenski grad 4:10, Aranđelovac – Crvena zvezda 7:11, Radnički – Novi Beograd 10:19, RKS – Zvečan 9:10, Rukobel – Rakovica 11:4, Studenstski grad – Smederevo 10:0 službeni rezultat, Aranđelovac – Radnički 17:12, Crvena zvezda – Novi Beograd 4:14, RKS – Rakovica 10:6, Zvečan – Rukobel 7:15. Konačan plasman: 1. Rukobel, 2.Zvečan, 3. RKS, 4.Rakovica, 5.Novi Beograd, 6. Crvena zvezda, 7. Aranđelovac, 8.Radnički, 9. Studentski grad, 10. Udarnik, 11. Smederevo. Za najboljeg golmana proglašen je Vukašin Petković iz RKS-a, najbolje levo krilo je Aleksa Banjanac iz Rukobela, kao i desno Lazar Pavlović. Petar Vladisavljević iz Zvečana, najbolji je desni bek, a levi Predrag Krivošija, koji je bio i najbolji igrač, inače član je RKS-a. Najbolji pivot je Nikola Maksimović član Studentskog grada, a strelac sa 18 pogodaka Andrija Milivojević iz Rakovice. Najbolje plasirane ekipe i pojedinci, dobili su pehare i medalje.

                       AZANJKE OSVOJILE SREBRO

Na finalnom turniru za devojčice do 12. godina, učestvovala je i rukometna sekcija osnovne škole 'Radomir Lazić' iz Azanje i postigla zapažen uspeh, drugo mesto. Zaduženi za rad sekcije, trener, učiteljica Bojana Marinković, pomoćni trener, profesor Istorije Damir S.Živković i trener golmana Ivana Batinić, napravili su veliki uspeh, sa ovom generacijom devojčica, koje su sve iz Azanje. Deca, a i njihovi treneri, vredno su radili na školskom rukometnom terenu, sa minimumom potrebnih uslova. Azanjke su loše startovale, na otvaranju su bile poražene od svojih vršnjakinja iz Vrčina sa 12:4, na odmor se otišlo sa rezultatom 11:1. Čast visokog poraza spasla je Tamara Radisavljević sa tri pogokta i Jovana Radovanović, koja je jednom zatresla protivničku mrežu. U drugoj utakmici prvog dana, već je bilo bolje. Savladana je ekipa Sloge iz Petrovca na Mlavi sa 7:6 i ako su na poluvremenu protivnice vodile sa 4:2. Ovoga puta raspoložena je bila Katarina Bajkić sa tri pogotka, a po jednom u strelce su se upisale, Jelena Keljać, Tamara Radisavljević, Jovana Radovanović i Teodora Vitić. Drugog dana, druga igra. U prvom susretu visoko su sa 14:6 porazile Srem iz Sremske Mitrovice. Ovoga puta, Tamara Radisavljević osam puta je zatresla protivničku mrežu, a Tatjana Isailović i Jovana Radovanović po tri puta. I četvrti susret, devojčice iz Azanje rešile su u svoju korist. Rezultatom 5:3 porazile su komšinice iz Smederevske Palanke, rukometni klub Mladost. Tamara Radisavljević četiri puta se radovala a Jelena Keljać jednom. Za najboljeg golmana prvenstva, proglašena je članica iz Azanje Katarina Mratinković, koja je sa Veselkom Popović, selektirana za kamp RSS u Krupnju, koji će se održati od 29. juna do 6. jula 2011. godine. Za ovaj uspeh, velike zasluge pripadaju i roditeljima, koji finansiraju rad sekcije, kao i Centru za razvoj sporta i amaterizma u sportu, preduzeću čiji je osnivač SO Smederevska Palanka, koji je besplatno vozio učesnice na takmičenje.