XS
SM
MD
LG
07.08.2011 Ž. Radivojević

Prijateljska utakmica: Donji Srem – BSK 2:0

Pećinčani su očitali lekciju superligašu.  U razmaku od nekoliko minuta, tokom drugog poluvremena, Donji Srem je postigao dva gola i propustio kolosalnu šansu.  Već na startu utakmice domaćin je nagovestio da se „nije uplašio“ renomiranijeg rivala: u 8. minutu dobar šut Ristova (nakon proigravanja Jovanovića). Desetak minuta kasnije Tošić beži po desnoj strani, sjajna povratna lopta Petkoviću, ali bez promene rezultata. Jovanović u 23. minutu prihvata jednu odbijenu loptu, dobar šut, ali bez veće opasnosti po gol BSK-a. Kiks mladog fudbalera Donjeg Srema Lakićevića u 28. minutu Vignjević umalo da kazni. Par minuta kasnije ubačeno loptiu sa strane Petković ne prihvata najbolje i šansa odlazi u nepovrat. Poslednju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti: u 41. minutu odlična kombinacija posle slobodnog udarca Krstića i Stankovića.

I u nastavku utakmice domaćin ne popušta. Šušnjar u 49. minutu šutira pored gola. Minut-dva kasnije Josimov iz slobodnog udarca pohadja prečku gostiju. U 74. minutu promena na semaforu: Mrkajić šutira u gol, Kovačević kratko odbija do Šušnjara, koji na najbolji načim koristi „poklon loptu“. Apauzi na Suvači nisu ni utihnuli kada je ponovo pao gol: u 76. minutu Stojanov se najbolje snalali u neposrednoj blizini gola. Isti igrač je bio u šansi u 79. minutu posle centaršuta Radišpića. Priliku da uradi nešto više BSK propušta u 81. minutu, kada je Bošković šutirao pored gola.

Pećinci
– Sportski centar "Suvača". Gledalaca: 300. Sudija: Siniša Sremac (Ruma). Strelci: Šušnjar u 74. i Stojanov u 76. minutu. Žuti kartoni: Ristov (Donji Srem), Stanković i Živković (BSK).

DONJI SREM:
Starčević, Lakićević, Marković, Prljević, Josimov, Vukobrat, Petković, Bukorac, Tošić, Ristov i Jovanović. Igrali su još: Varga, Janković, Radišić, Šušnjar, Lakić-Pešić, Čordašić, Mrkajić, Stojanov, Babić i Košutić.
BSK: Arcaba, Radović, Stanković, Bošković, Radunović, Miljković, Vukomanović, V. Krstić, Vignjević, Kajević, Živković. Igrali su još: Kovačević, Usumović, M. Krstić, Ćelebić, Damjanović, Simonović, Jovanović i Djanković.