XS
SM
MD
LG

Posle prvog dana SP Srbija ostala na dva finala i jednom olimpijskom vizom za London

Srpski kajakaši i kanuisti danas su na Šampionatu sveta u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koji je počeo u mađarskom gradu Segedinu obezbedili jednu olimpijsku vizu  u disciplini K-4 na 500 metara za žene, dva finala i dva utešna finala. Bez obzira na plasman u sutrašnjem finalu naše devojke u K-4 na 500 metara – Nikolina Moldovan, Antonija Panda, Antonija Nađ i Olivera Moldovan, su obezbedile učešće na  za olimpijskoj regati dogodine. Marko Tomićević će sutra u finalnoj trci tražiti put do učešća na Olimpijskim igrama u Londonu sledeće godine. Ako Tomićević sutra bude među osam najboljih, od devet finalista, biće i on učesnik olimpijskih igara.

Kanuista Dušan Ružičić i kajak dvosed K-2 na 1.000 metara, Duško Stanojević i Dejan Pajić, nisu uspeli da se plasiraju u finale Svetskog prvenstva u Segedinu, pošto danas u popodnevnom programu nisu bili među vodećim posadama. Oba naša čamca, C-1 na 1.000 i K-2 na 1.000 metara sutra će veslati u B finalu. Osim po dva A i B finala, naš državni tim će sutra imati predstavnike u kvalifikacijama u K-2 na 500 metara za žene – Marta Tibor i Renata Kubik, kao i u K-1 na 500 metara - Miroslav Molnar.

U današnjem poslepodnevnom polufinalu obe naše posade su osvojile peto mesto.Kanusti Dušan Ružić je u svojoj grupi imao vreme 4:08,714, dok su Stanojević i Pajić imali vreme 3:18,047.