XS
SM
MD
LG

Skupština FSO Varvarin: Preregistracija najveći problem!

U renomiranom  restoranu "Palma" vlasnika Slavoljuba Pešića u Bačini,održana je redovna sednica skupštine FSO Varvarin. Sednica je imala obiman dnevni red ali pored izvestaja o radu, izvestaja o potrošenim sredstvima i plana rada, najviše diskusije izazvala je tekuća preregistracija igrača i kako  je tehnički izvesti sa klubovima koji nisu osposobljeni ni kadrovski ni tehnički za to.

Sportski radnik godine Miloš Mašić


Prisutan je bio 21 od 31 člana skupštine dovoljno da skupština jednoglasno usvoji izvestaj o radu FSO, finansijski izvestaj i plan rada. Komisija koju je IO FSO Varvarin predložio da sprovede izbore u sudijskoj organizaciji koja je ocenjena kao najslabiji segment saveza informisala je članove skupštine da će se 26.01.2019. godine održati skupština sudijske organizacije. Na njoj će biti izabrano novo rukovodstvo sa zadatkom ozdravljenja i omasovljenja ove organizacije.

Posle mnogo diskusija doneta je i odluka da se formira i opštinska liga mladjih kategorija, a takmičenje će voditi Dragan Nikolić kao predsednik i Radoslav Jakovljević, Goran Davidović, Radiša Jovičić i Goran Nikolić kao članovi.

Za ovogodišnje laureate proglašeni su: Miloš Mašić iz Ćićevca za sportskog radnika godine,  Radiša Jovičić iz Obreža za trenera godine i  Jugoslav Stanisavljević iz Donjeg Katuna za dugogodišnji doprinos radu sudijske organizacije.


Ipak, kao što na početku reče predsednik FSO Dragan Jovanović najveći problem trenutno je preregistracija. Uvodi se centralni registar igrača od strane FSS, pa svaki igač mora imati validnu  sliku, validne podatke, a svaki klub najmanje 25 igrača. Oni koji ne ispune ove obaveze do 11.01. u ponoć  praktično će prestati da postoje. To za klubove iz malih sredina izaziva posebnu zebnju jer im preti gašenje a FSO Varvarin usvojio je niz mera da do toga ne dođe.

Dragan Jovanović: Od stadiona u Varvarinu izgleda nema ništa

Govoreći o uspesima klubova sa područja opštinskog saveza predsednik Dragan Jovanović posebno je apostrofirao uspehe fudbalera Temnića 1924 iz Varvarina koji su ponovo prvi u Srpskoj ligi Istok i ponovo kucaju na vrata Prve lige Srbije ali i pitanje gde će igrati  uz konstataciju da prema njegovim saznanjima opština ne preduzima neke značajnije korake u tom pravcu.


Velika Morava 3 : 0 Gradac
OFK Marenovo 5 : 6 OFK Orašje
Rubin 0 : 3 Parcane
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladi radnik 12 10 1 1 31
2 Velika Morava (-1) 12 9 0 3 26
3 Parcane (-1) 12 7 0 5 20
4 Gradac 12 6 2 4 20
5 OFK Orašje 12 4 1 7 13
6 OFK Marenovo 12 2 1 9 7
7 Rubin (-4) 12 1 1 10 0