XS
SM
MD
LG

Najava četvrte runde FA Kupa, derbi na ''Emiratima''

Ovog vikenda na programu je četvrta runda FA Kupa. Od petka do ponedeljka očekuje nas 16 sjajnih mečeva. Sve prenosi ''Sport Klub'' a imamo i jedan veliki derbi.

PETAK

Četvrtu rundu otvaraju Bristol Siti i Bolotn od 20:45h. To je duel dva tima iz Čempionšopa. Gledajući ligu i stanje u timovima, Bristol je veliki favorit. Boltonu prijeti ispadanje u treću ligu i moguće je da će uslovno rečeno odustati od kupa u ovoj fazi. To bi im bilo i logičnije. Bristol nema problema sa opstankom. Teško mogu u borbu za plej of i zato je FA Kup šansa za njihovu lijepu priču ove sezone. Ne zaboravite da su prošle sezone igrali polufinale Liga Kupa.

Od 20 i 55 očekuje nas pravi derbi i duel dva najtrofejnija tima u FA Kupu. Naime, Arsenal će na ''Emirejtsu'' dočekati zahuhtali Mančester Junajted. ''Tobdžije'' imaju 13 a Junajted 12 titula u FA Kupu. U prošlosti su igrali i finala ovog takmičenja. Iako je rana faza, oba tima će dati sve od sebe da savladaju velikog rivala. Budući da i Emeri i Solskjer gaje napadački fudbal, možemo očekivati pravu poslasticu u ovom meču.

SUBOTA

U subotu program kreće od 13:30h kada će Akrington Stenli dočekati Derbi. Obje ekipe igraju dobro i atraktivno u svojim ligama. Akrington u Ligi 1 a Derbi u Čempionšipu. Frenki Lampard radi sjajan posao sa svojim Derbijem i za očekivati je da to nastavi u ovom meču jer su favoriti. Moraju biti oprezni jer je Akrington veoma neugodan tim. U svakom slučaju, ovaj meč treba odgledati jer je moguće da bude mnogo golova.

Najviše utakmica se igra u subotu od 16h i to njih osam. Mančester Siti dočekaće Barnli. Igrali su u FA Kupu i prošle godine ali u trećoj rundi i Siti se tada lako obračunao sa rivalom. Nešto slično možemo i sada očekivati. U ovom terminu imamo još jedan duel timova iz Premijer lige. Njukasl na svom ''Sent Džejm Parku'' dočekuje Votford. Votford može sve snage uperiti na FA Kup jer su u ligi u sredini tabele a Njuka se bori za opstanak pa je moguće da se pričuvaju ovde malo.

U terminu od 18 i 30h, sastaju se ekipe Milvola i Evertona. Veoma zanimljiv meč ovde možemo očekivati. Milvol je u donjem domu Čempionšipa dok je Everton u sredini tabele Premijer lige uz promjenjivu formu. Međutim, Milvol koliko god nije dobar ove sezone, sjajan je na domaćem terenu i tu će svoju šansu tražizi. I Heris i Marko Silva gaje otvoren fudbal pa je i ovde vrlo moguća goleada.

Poslednji meč u subotu odigraće Vimbldon i Vest Hem od 20 i 45h. Dok su Donsi igrali Premijer ligu, ovo je bilo veliko rivalstvo. Sada je intenzitet malo opao ali sigurno će biti vatrena atmosfera. Jesu Donsi trećeligaši i nisu baš briljantni ni tu ali su na svom terenu korektna ekipa. Sa druge strane, Vest Hem se znao brukati kroz zadnjih par godina pa ne treba iznenaditi ako se okliznu ovde. Za očekivati je tvrd meč ali su ''Čekićari'' favoriti za prolaz.

NEDELJA

Program u nedelju kreće od 17h i to londonskim derbijem. Kristal Palas dočekuje Totenhem, masakriran povredma ai izostancima. Da se ovaj meč igrao prije 10-15 dana, Totenhem bi bio favorit. Ovako, Palas ulazi kao favorit u ovaj meč i vrlo lako mogu proći dalje. Totenhem će igrati bez Kejna, Sona, Alija, moure a samo tri dana nakon polufinala Liga Kupa protiv Čelsija. Pogotovo ako prođu u finale Liga Kupa, moguće je da će Poketino dignuti ruke od FA Kupa što bi mu i bilo pametno. Zato napominjemo da je Palas po nama favorit u ovoj utakmici.

U dosta neobičnom terminu za Engleze, od 19h, Čelsi dočekuje ekipu Šefild Vensdeja. Nekada je Vensdej bio u društvu najboljih a Čelsi bio niželigaš. Sada su ''Plavci'' u vrhu Premijer lige a Vensdej je godinama u Čempionšipu i izgledaju sve gore i gore iako stalno dosta ulažu i dovode dobre igrače. Iako će i Čelsi izaći u kobinovanom sastavu jer će meč igrati nakon polufinala Liga Kupa sa Totenhemom, ne vidi se način na koji bi Šefild ovde mogao proći.

PONEDELJAK

Treću rundu zatvaraju u ponedeljak od 20 i 45h Barnet i Brentford. Barnet je jedini tim van profesionalnih liga (van prve četiri lige) koji se plasirao u četvrtu rundu. Samim tim, mnogi neutralni ljubitelji fudbala biće uz njih. Brentford je igrao sjajno sve dok im menadžer Din Smit nije otišao u Aston Vilu. od tada su u padu i imali su kikseva u Čempionšipu. Ipak, ne bi smjeli ovde kiksirati i trebali bi proći dalje.

Foto: FA Cup