XS
SM
MD
LG
08.09.2011 J.Jakovljević

Održana Sedma sednica IO SSAB

Juče u prostorijama Gradskog centra za fizičku kulturu u Beogradu, Sportski savez Beograda (SSAB) je održao Sedmu sednicu Izvršnog odbora. U prijatnoj atmosferi i uz pristustvo svih članova IO, sednica kojom je predsedavao prvi čovek SSAB Nebojša Ilić, je obilovala mnogim temama. Promenjen je logotip SSAB – tipografija je prebačena sa latnice na ćitrilicu. Pored toga u članstvo SSAB su primljena dva saveza  – Kendo savez Beograda i Sportsko penjački savez Beograda. Na sednici izvršnog odbora je predstavljen Radomir Jovović, novi pomoćnik generalnog sekretara Sportskog saveza Beograda.

Usvojeni su izveštaji sa prethodne sednice, kao i informacije o realizaciji usvojenog finanasijskog plana za ovu godinu. Članovi odbora su na sastanku obavešteni o izradi novog statuta, koji će biti u saglasnoti sa Zakonom o sportu. Raspravljalo se o pružanju pravne pomoći SSAB, kao i o oglašavanju i saradnji sa medijima.
– Izuzetno važna sednica, posle letnje pauze, ponovo smo krenuli sa radom. Sport uvek obiluje puno tema. Pred nama su velike teme, pre svega tu je novi Zakon o sportu. U izradi smo novog Statuta, njegovom donošenju i usaglašavanju sa Zakonom o sportu, a zatim ćemo taj statut primeniti kao model na naše članice - granske saveze, a oni će kasnije prenosti na klubove. Važan i bitan posao, jer smo ograničeni. Imamo rok od šest meseci da donesemo statut, kao i da svi savezi i klubovi donesu statute koji će odgovarati i biti u saglasnosti sa našim statutom i Zakonom o sportu. To je jedna od glavnih tema, pored toga bavimo se kategorizacijom sportova i radom komisije, koja je jedinstvo sporta – rekao je Nebojša Ilić, predsednik saveza.

Na sednici je doneta važna odluka, da savezi regulišu rad sportskih škola, čime bi se garantovala sigurnost dece i obezbedili pravi uslovi za treniranje.
– Ono čega smo se na sastanku dotakli najviše je da savez reguliše rad sportskih škola na nivou Beograda. Sa ciljem da granski savezi prventveno iz velikih sportova, kao što su fudbal, košarka, rukomet, odbojka, prepoznaju koji su to klubovi koji garantuju kvalitet rada, kako bi roditelji znali gde šalju decu, da se radi po pravilima i sa stručnjacima, čime se ujedno garantuje da će deca biti u sistemu sporta. Imali smo dosta pritužbi od strane građana zbog klubova. Idemo ka tome da rešimo probleme, želimo da budemo prvi. Granski savezi moraće da naprave spiskove, ko radi po pravilima, da se oglasimo preko medija i pomognemo roditeljima da izaberu pravu školu, da garantiujemo da će deca biti u pravim rukama – jasan je Ilić.

Takođe usvojen je predlog o poslovno-tehničkoj saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i Univerzitetom Metropolitan. Ilić je posebno pohvalio realizaciju projekta „Promocija sporta putem javnih glasila“ kroz emisiju „BG pregled” na Studio B, mesečnik „BG Trijumf”, koji za osam meseci postojanja je sve popularniji, kao i rad portala SSAB.