XS
SM
MD
LG

Brkušanin i Podunavac pred plej of IHL-a

Hokejaši Crvene zvezde kreću 2. marta sa svojom prvom utakmicom u plej ofu. Protivnik je ekipa Vojvodine (ledena hala Pionir od 16:15 časova), a u koliko preskoče ovu prepreku u polufinalu će ih čekati pobednik susreta između Slavije i Celja. Ciljevi za ovu sezonu su jasni, a to je osvajanje IHL takmičenja, kao i Državnog prvenstva (ao se bude igralo). Naš portal je imao priliku da razgovara sa kapitenom Markom Brkušaninom, kao i njegovim saigračem Pavlom Podunavcom, pa evo šta su oni rekli pred predstojeći plej of.

Zvezda je odigrala jednu odličnu sezonu do sada i regularni deo završila na prvom mestu. Kako ste videli i kako ocenjujete nastupe ekipe u regularnom delu? Porazi su jedino doživljeni od Slavije, Celja i Triglava. 

- Pre svega veliki pozdrav. Mislim da smo celu sezonu odigrali na visokom nivou, izuzev tih par utakmica gde smo, što zbog nedovoljno leda u nogama (na prvoj utakmici protiv Slavije) i zbog umora i pada koncentracije (protiv Celja i Triglava), izgubili, kaže Brkušanin, a Podunavac dodaje,

- Slažem se da je ovo jedna od boljih sezona Zvezde, što se i vidi po broju bodova. Ekipa je funkcionisala cele sezone i od 28 utakmica, pobedili smo 25. Mislim da smo iz izgubljenih utakmica dosta naučili i nadam se da ćemo to da iskoristimo u najvažnijem delu sezone.

Kao što smo u uvodu napisali, već 2. marta kreće plej of, a Brkušanin kaže:

- Plej of počinje u subotu protiv Vojvodine. Sve što smo do sada uradili briše se i krećemo iz početka, tako da moramo da pristupimo svakoj utakmici kao da je poslednja, bez obzira ko nam bude protivnik, jer je nama ove sezone cilj osvajanje IHL-a, a u plej ofu je pravilo da nema lakih protivnika.

U odnosu na prošlu sezonu čini se da je trener Jovica Rus uneo neku pozitivnu energiju, a tu su i veterani Ristić i Popravka, kao i trojica Rusa. 

- Postali smo prijatelji, a ne samo saigrači, što je zasluga trenera Rusa, kaže Podunavac i nastavlja: Mislim da su pojačanja ove godine odlična, a Ristić i Popravka su doneli iskustvo ekipi, a i doprineli su pozitivnoj hemiji ekipe.

- Da, Ristić i Popravka dosta znače ekipi. Doprinose dosta svojim iskustvom i mladi igrači mogu puno da nauče od njih, kaže Brkušanin. A što se stranaca tiče, ove godine su značajno bolji u odnosu na prošlu sezonu. Imamo ih manje, ali su kvalitetniji.

Kada smo ih pitali ko je najteži rival za Podunavca su to Triglav i Slavija, ali Brkušanin ima malo drugačiji pogled na to: 

- Mislim da najteži i najveći rival možemo da budemo samo sami sebi, kao što smo bili i prošle sezone, kada smo izgubili od Celja.

Za kraj i Brkušanin i Podunavac su iskoristili priliku da pozovu navijače da dođu i podrže ekipu.

I mi vas pozivamo da dođete na utakmice plej ofa i pružite podršku našim oklopnicima u borbi za trofej. Ovi momci to zaslužuju i vreme je da ledena hala Pionir bude krcata, a da se sa tribina ponovno čuje pesma kao nekada.

Izvor: czbgtv.com


28 .kolo IHL liga
Zagreb 5 : 4 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Slavija Junior
Triglav 4 : 1 Vojvodina
ECE Celje 3 : 6 Medveščak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Crvena zvezda 28 24 1 0 3 74
2 Triglav 28 16 0 3 9 51
3 Zagreb 28 13 2 3 10 46
4 Slavija Junior 28 12 4 2 10 46
5 ECE Celje 28 13 2 0 13 43
6 Medveščak 28 9 2 3 14 34
7 Mladost 28 7 2 5 14 30
8 Vojvodina 28 2 3 0 23 12