XS
SM
MD
LG

Moćna Zvezda u polufinalu IHL-a

Hokejaši Crvene zvezde savladali su večeras ekipu Vojvodine u Novom Sadu i tako obezbedili plasman u polufinale IHL takmičenja gde ih čeka bolji iz duela Slavija – Celje.


Foto: facebook.com/crvenazvezdaicehockeyclub

Kao i u svakoj utakmici ove sezone, tako su i večeras crveno-beli oklopnici pokazali nadmoć u duelima sa novosađanima i nisu dopustili nikakvo iznenađenje, iako su to domaćini zdušno najavljivali. O nekim drugim stvarima vezanim za ovaj meč, kao i Državnom prvenstvu Srbije, moćićete da čitate u našem drugom članku. U ovom ćemo se samo baviti Zvezdinom pobedom i plasmanom u polufinale plej ofa regionalnog takmičenja.

HK Vojvodina – SKHL Crvena zvezda 2:8 (0:1, 0:3, 2:4)

Zvezda je odlično otvorila utakmicu i ranim golom Popravke (asistencija Novaković) došla u vodstvo od 0:1. Ipak, do kraja prvog dela više nismo videli golove, ali smo zato u drugom delu videli tri i to sva tri u mreži domaćina. Prvo je Daniel (asistencija Kulešov – Gaidaš) doneo Zvezdi 0:2, da bi kapiten Brkušanin povećao na 0:3. Ovu trećinu zapečatio je Čegrintsev (asistencija Gaidaš) za perfektnih 0:4.

Na početku poslednjeg perioda Babić koristi Zvezdinu opuštenost i smanjuje na 1:4, ali nedugo posle toga Novaković (asistencija Gaidaš – Čegrintsev) ponovno vraća prednost od četiri gola razlike – 1:5. Naši oklopnici nastavljaju u istom ritmu, pa Rus Gaidaš(asistencija Popravka) smešta pak u mrežu domaće ekipe i na semaforu stoji 1:6. Zvezdinu dominaciju i razbijanje svin snova domaćina nastavlja Cvik koji na asistenciju Đumić – Čegrintsev dvodi naše oklopnike u vodstvo od 1:7. Nakon ovog gola Zvezdini hokejaši zarađuju dva isključenja u istoj minuti, pa domaćin uspeva da preko Vučurevićasmanji na 2:7. Četa Jovice Rusa do kraja utakmice postiže još jedan pogodak. Bilo je to delo Đumića koji je na asistenciju Popravka – Kerezović postigao konačnih 2:8.

Tako je Crvena zvezda pokvarila novosadski “spektakl” pred 1000 gledalaca koji su došli misleći da će da vide čudo. Ali čuda se ove sezone ne događaju protiv Crvene zvezde.

Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Ranković, Mitić, Anić, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Gaidaš, Janković, Kerezović, Kulešov, Marković, Mašić, Novaković, Podunavac, Popravka, Sabadoš, Španjević, Vukićević, Vuković, Cvik, Đumić Trener: Jovica Rus

Izvor: czbgtv.com