XS
SM
MD
LG

Dan kada je Boškov podario fudbalu ''Princa Rima''

Bio je to sasvim običan dan i sasvim običan meč. Roma je igrala sa Brešom i savladala je Brešu 28. marta 1993. godine. Budući da je 'Vučica'' bila kvalitetnija u tom trenutku, ta pobjeda i nije neka senzacionalna priča. Međutim, ovaj meč je po nečemu ipak poseban.

Foto: CNN

Romu je tada vodio veliki Vujadin Boškov. Vujke je na tri minute do kraja susreta izvršio jednu na oko nebitnu izmjenu. Ipak, ta izmjena je bila početak istorije. Naime, u igru je ušao veliki Frančesko Toti. Tada je bio klinac ali mu je Boškov dao šansu. Sve ostalo je manje-više istorija.

Toti je kasnije postao legenda Rome. Cijelu karijeru prvoeo je u dresu Vučice. Bio je njen kapiten i dio tima koji je osvojio ''Skudeto'' 2001. godine. Nakon briljantnih partija na Mundijalu 2006. godine, Toti je imao ponude Reala, Čelsija i mnogih drugih. Međutim, srce je uvijek kucalo samo za Romu i nikada nije ni razmišljao o odlasku.

Proveo je u dresu Rome 24 sezone a oproštaj je bio veličanstven. Prije dvije godine pun stadion i izboren plasman u Ligu Šampiona u duelu protiv Đenove. A nakon utakmice more emocija i trenuci u kojima je zaplakao svaki istinski ljubitelj fudbala. U tom trenutku veliki Frančesko rekao je zbogom fudbalu.

Ali nije rekao zbogom Romi. Sada je član uprave Rome i i dalje ne odustaje od svoje Rome a neće nikada ni odustati.

Frančeskov sin, Kristijan Toti trenutno je u omladincima Rome. Ko zna, možda se u budućnosti pojavi neki novi Boškov koji će gurnuti malog Kristijana u ''vatru''. Možda tada počne neka nova legendarna priča.....