XS
SM
MD
LG

Petrović: „Potrebna su nam tri boda, ali Italijanima se ne preti“!

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimr Petrović na konferenciji za novinare u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pred meč sa Italijanima 7. oktobra od 20,45 časova u Beogradu na stadionu Crvene zvezde, istakao je da su Srbiji potrebna tri boda kako bi zaokružila odlične igre u kvalifikacijama i izborila baraž za odlazak na Šampionat Evrope u Poljskoj i Ukrajini iduće godine:

- Naravno, idemo na pobedu, ali Italijani nisu ekipa kojoj možemo da pretimo i da sa velikom dozom sigurnosti prognoziramo uspeh – nagalsio je Petrović.- Dobro poznajem italijanski način igre, njihov najveći kvalitet je da umeju da se brane i to im je u krvi. U svakom slučaju očekujem interesanntu utakmicu u kojoj ću od igrača tražiti strpljivost i upornost. Osluškivaćemo, naravno, i šta se dešava u Belfestu u meču Severne Irske i Estonije, ali prvenstveni nam je cilj da našu utakmcu usmerimo ka pozitivnom rezultatu.

 

Petrović je priznao i da je reprezentacija trpi određeni pritisak da mora da pobedi:

- Nama tri boda otvaraju vrata za baraž. Bilo bi bolje da deo opterećenja padne i na pleća italijanskih fudbalera, ali su oni već završili posao i kvalifikovali se tako da su potpuno rasterećeni.

Na pitanje ko su nosioci igre Italije i od kojih igrača dolazi najveća opasnost, Petrović je rekao:

- Pirlo, Kasno i Rosi. To je udarni trio Italije. Posebno je opasan Pirlo, preporodio se od kada je prešao u Juventus. Pošto ne možemo da računamo na Vidića i Biševca, centarhalfovi će biti Subotić i Rajkovič i moraće da podnesu veliki teret u odbrani.

Italijanski novinari su se interesovali za bezbednost na stadionu iako FS Italije nije planirao dovođenje navijača. Odgovorio je Dejan Stanković kapiten reprezentacije Srbije:

- Đenova je zaboravljena, atmosfera će biti, siguran sam, sportska i korektna. Apelovali smo na navijače da ni jednim postupkom ne smeju da ugroze regularnost utakmice jer samim tim dovode u pitanje i naš plasman na Prvenstvo Evrope.

Stanković je rekao da je razgovarao i sa nekim italijanskim fudbalerima i da im je objasnio da je reprezentaciji Srbije potrebna pobeda a oni su mu obećali - poštenu borbu:

- Ekipe koje nemaju opterećenje pošto su se već kvalifikovale, su najopasnije, jer igraju najbolje i najlepše. To, sa duge strane, nas ne sme da opterećuje. Važno je da mislimo samo na svoju igru i taktiku. Obestio sam i stručni ptab i igrače o italijanskim reprezentaticima, kako igraju i u kakvoj su formi, posebno o Pirlu. Igra fantastično i ključni je igrač Juventusa. Ovo nam je velika prilika koju ne smemo da ispustimo. Pokvarili bismo odličan utiska iz ranijih utakmica i u vodu bi pali trud i sve naše dosadašnje pobede...

.