XS
SM
MD
LG

Brejk Sparsa i pored tripl dabla Jokića, GS rutinski

Košarkaši San Antonio Sparsa, savladali su u gostima Denver sa 101-96 te su poveli sa 1-0 u prvoj rundi Zapadne konferencije.

Foto: ClutchPoints

Prvi period nagovijestio je da nas čeka velika borba. Ekipe su se većim dijelom prvog perioda smjenjivale u vodstvu. Samu završnicu prvog perioda bolje je odigrao San Antonio, dobivši prvi period sa 25-20. Sparsi su nastavili sa sjajnom igrom. Imali su u drugom periodu i 12 poena prednosti. Ipak, Denver je do kraja prvog poluvremena uspio smanjiti razliku na -8.

Treći period bio je pravi ple of period. Odbrane su dominirale i koševi su se slavili kao golovi. U tako tvrdoj igri bolje se snašao Denver, koji je dobio treći period sa 17-13. Domaći su pokušavali na sve načine da dođu do preokreta u poslednjem periodu. Međutim, Sparsi su na sve imali odgovor. Denver je igrao sjajnu odbranu ali DeRozan i drugovi su pogađali sijaset teških suteva. Na kraju je Denver imao napad za vodstvo ali je Marej promašio. Oldridž je pogodio bacanja na drugoj strani, Denver je izgubio loptu i to je bio kraj za domaće.

Foto: SB Nation

San Antonio je predvodio DeRozan sa 18 poena i 12 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Geri Heris sa 20 poena. Naš Nikola Jokić imao je deset poena te po 14 skokova i asistencija. Ipak, Jokić nije odigrao dobar meč. Šutirao je samo devet puta a u poslednjih šest minuta i 40 sekundi, nije postigao niti jedan poen.

Jedini domaćin koji je noćas slavio, bio je Golden Stejt. Oni su rutinski savladali Kliperse sa 121-104. Do pobjede ih je predvodio Stef Kari sa 38 poena i 15 skokova dok je najbolji kod Klipersa bio Herel sa 26 poena.