Goran Krstonošić novi predsednik VSV

Dok je igrao, u fotelji je držao ušati pehar prvaka Evrope, a sada ga iz fotelje čekaju druge obaveze

Skupština Vaterpolo saveza Vojvodine ovih dana jednoglasno je za novog predsednika izabrala Gorana Krstonošića iz Bečeja, koji je na funkciji prvog čoveka VSV nasledio Nevena Selakovića. Tako je znano vaterpolo ime našeg najtrofejnijeg sporta od legendarnog igrača „drim tima“ sa Tise, preko ruskog šampiona Šturma 2004 u vodi, zatim trenera PVK Bečej sa ivice bazena, seo u nimalo udobnu fotelju prvog čoveka vojvođanskog vaterpola. Izborom za predsednika VSV, Goran Krstonošić je prestao da bude šef stručnog štaba prvoligaša Bečeja.

- Zbog sukoba interesa, oprostio sam se od vođenja ekipe sa ivice bazena, ali to ne znači da neću pomagati klubu koliko mi obaveze dozvole u organizaciji i vođenju treninga, rekao nam je Goran Krstonošić. Imamo vremena da vidimo kako će se organizovati rad sa seniorima, jer je sada pauza. Što se tiče mlađih kategorija, prijavili smo ekipu uzrasta 2004, 2005, 2007. i 2009. godište za otvorena državna prvenstva tokom maja.

Nova funcija najavljuje nove obaveze. Sudeći po aktuelnom stanju u vojvođanskim klubovima, nimalo jednostavne.

- Upoznat sam sa svim nedaćama koje muče vojvođanski i srpski vaterpolo. Imam određenih ideja, a posle razgovora sa predstavnicima klubova mislim da ćemo neke i realizovati, zagolicao je Goran Krstonošić novinarsku znatiželju, a onda dodao. Kao prvo, moramo da nađemo sistem kako da organizujemo mnogo više nego do sada utakmica na pokrajinskom nivou. Moramo napraviti selekcije Vojvodine po uzrastima. Nedavno je selekcija sedamnaestogodišnjaka trijumfovala na međunarodnom Memorijalu „Dejan Popov“ u Bečeju. Obavezno moramo izabrati Stručni savet od pet trenera, koji će voditi brigu da se stručno radi u svim klubovima. Vrlo je bitno da nađemo način kako da zaustavimo masovan odliv talentovanih maloletnih igrača iz vojvođanskih klubova. Ima posla preko glave. Naglasio bih da rad VSV mora biti timski na suvom, kao što je igra u vodi, pa će sve doći na svoje mesto, zaključuje novi prvi čovek vojvođanskog vaterpola Goran Krstonošić.