XS
SM
MD
LG

OK Topličanin se plasirao u Prvu ligu

Nakon sve tri pobede u baražu, koji je igran u Topoli, Odbojkaškli klub „Topličanin“ se plasirao u viši rang, u Prvu ligu. Nemanja Marković, trener Prokupčana, naglašava da su prezadovoljni postignutim uspehom jer je na ovaj način klub ostvario sve planove zacrtane na početku sezone, da se plasiraju u viši rang, što  je veliki uspeh za grad i za Toplicu.

Pre početka kvalifikacionih utakmica favoriti su bili domaćini, ekipa Karađorđa. Nas su smatrali autsajderima ali smo pokazali da smo favoriti broj jedan i dominatna ekipa na terenu. Sve pohvale za celu ekipu, kazao je Marković.U baražu su učestvovale, pored Topličanina, prvaka Druge lige Istok,  još tri ekipe: Domaćini „Karađorđe“ iz Topole, prvak Druge lige Istok, „Dunav Volej“ Iz Novog Sada, prvak Druge  lige Sever, i treća ekipa „Gračac“ iz Gračca, šampion Druge lige zapad.

Trener OK „Topličanin“, Nemanja Marković, ističe da su prvenstvo završili sa 19 pobeda i jednim porazom, i da su u kvalifikacije ušli ambiciozno i apsolutno spremni jer samo sa velikim samopouzdanjem i dobrom igrom pobeđuju se najbolje ekipe koje su se plasirale u baraž. Po njegovim rečima sve utakmice bile neizvesne a svaka pobeda podjednako važna, da bi se zauzelo prvo mesto. Ekipa je bila  kompletna i igrači na terenu dali su maksimum.

-Prvi meč bio je sa Dunavom Volej, pobedili smo sa 3:2, vrlo neizvesno je bilo. Nakon rezultata 2:2, presudio je psihološki moment, to je Novosađane potpuno dekoncentrisalo, dovelo je da pada njihove igre. Naši igrači su odigrali smireno preuzeli inicijativu i pobedili.

Druga utakmica bila je sa domaćinom, pobedili smo sa 3:1, igrali smo pod potpunom presijom i pred punim tribinama. Sve je unapred pripremljeno da se slavi njihova pobeda, ali, naši igrači bili su na visini zadatka, motivisani da pokažu kvalitetnu igru. Pogotovu najmlađi igrači Darko i Andrija u presudnim trenucima su se posebno istakli.

Treća pobeda nad ekipom „Gračac“ 3:0, koja nije bila nimalo laka a nama podjednako važna. Čestitam igračima što su bili na visini zadatka, što je presudila timska igra. Vratili smo se u Prokuplje sa lepim vestima. Ovo je uspeh grada i Toplice - kazao je sa ponosom Topličkim vestima, trener Nemanja Marković.

Marković je pojasnio, da od 17 igrača koji su registrovani samo jedan je sa strane, u klubu se trude da rade sa mladima kako bi uvek mogli da se oslone na igrače iz Prokuplja. U klubu im je važan kvalitet, i na tome rade i kada je muška i ženska ekipa koju takođe očekuju kvalifikacije.


Sombor 0 : 3 Dunav Volley
Bečej 3 : 0 Vrbas
Proleter 0 : 3 Vojvodina NS Seme 2
Kulpin 3 : 2 Partizan
Hercegovina 0 : 3 Mladost (T)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Dunav Volley 18 16 2 46
2 Vojvodina NS Seme 2 18 15 3 46
3 Kulpin 18 15 3 44
4 Partizan 18 12 6 35
5 Proleter 18 9 9 31
6 Bečej 18 8 10 22
7 Sombor 18 7 11 21
8 Mladost (T) 18 6 12 17
9 Hercegovina 18 1 17 5
10 Vrbas 18 1 17 3