XS
SM
MD
LG

Vreme je odluke: Fudbaleri Radničkog 1923 gostuju Inđiji u finalu prvoligaškog baraža

SAMO POBEDA DOLAZI U OBZIR: Tomislav Todorović

Dok stanovnike grada na Lepenici već uveliko drma euforija, učenici Dejana Nikolića se mirno i staloženo pripremaju za najvažniji prvoligaški ispit u sezoni. Raspoloženje među igračima je odlično, radi se u dobroj atmosferi, što može da ohrabri simptizere Radničkog pred utakmicu u nedelju.

Svesni su fudbaleri Radničkog izazova koji je pred njima i istorijskog trenutka u kome su se našli, ali isto tako znaju da su ma šta da urade u Inđiji, u velikoj meri prevazišli očekivanja i klupske ambicije sa početka sezone. Ova ekipa Radničkog je uprkos mladosti i neiskustvu pokazala da je u stanju da u najkritičnijim trenucima, kada se mnogima noge „odseku“ i zadrhti knedla u grlu, demonstrira mirnoću i veliku odlučnost. To je posebno bilo vidljivo prilikom penal serije na utakmici sa Metalcem, kada su mnogi gledaoci na „Čika Dači“ u strahu od eventualnog neuspeha drhtali i okretali glavu, dok su momci u crvenim dresovima rutinski realizovali sva četiri jedanaesterca.

Upravo bi utakmica sa Metalcem mogla da posluži kao svojevrsni kredo za predstojeći okršaj sa Inđijom. Ukoliko izabranici Dejana Nikolića i u ovaj susret uđu mirno, samouvereno i odlučno, nema sumnje da će ih Fortuna na kraju pogledati i nagraditi željenim rezultatom.

– Ispada da je ovo ključna utakmica u sezoni, iako je nama svaka utakmica do sada bila važna. Za razliku od ekipe Inđije, za koju se, shodno kvalitetu igračkog kadra i ambicijama kluba, pretpostavljalo da će sezonu završiti u vrhu tabele, mi smo na iznenađenje većeg dela Srbije uspeli da dođemo do finala baraža. Zbog toga svi igrači Radničkog treba da budu ponosni na ovu sezonu koju su odradili. Što se tiče same utakmice sa Inđijom, mi se za nju pripremamo uobičajeno, bez nekih povišenih tenzija, mada kako se bude bližio sam trenutak susreta neminovno je da dođe do izvesne pozitivne treme među igračima. Dobra je atmosfera u klubu, među igračima i svi su zdravi i spremni da pruže svoj maksimum. Ništa ne možemo da obećamo, osim toga da ćemo dati sve od sebe na terenu. Niko ne može da nam zabrani da se nadamo pozitivnom rezultatu. Ono što je od velike važnosti, to je da ćemo u Inđiji imati ogromnu podršku naših vernih navijača, koji su tokom čitave sezone bili naš dvanaesti igrač, naročito protiv Metalca, kada su nam veliki vetar u leđa davali i ljudi sa istoka i zapada. Mene ne bi iznenadilo da u Inđiji uslovno imamo domaći teren. – poručuje Darko Milisavljević, prvi saradnik šefa stručnog štaba Dejana Nikolića.

Uprkos pozitivnoj atmosferi, na „Čika Dači“ su svesni da će put do pobede u Inđiji biti trnovit. Tome u prilog ide i činjenica da je Inđija u oba susreta regularnog dela sezone uspela da savlada Kragujevčane (1:0 i 3:1), dok je međusobni duel u plej-ofu na Gradskom stadionu u Inđiji završen bez pobednika i bez golova (0:0).

Kada se na sve to doda evidentan igrački kvalitet Inđije, uz činjenicu da zeleno-beli ovog proleća ne znaju za poraz na domaćem terenu, jasno je da „crvene“ očekuje prilično težak ispit, koji će morati da polože.

– Ekipu Inđije izuzetno respektujemo. U prethodne tri utakmice ove sezone nismo uspeli da ih dobijemo i mislim da je sada pravi trenutak da to učinimo, kako bismo došli u situaciju da odigramo dvomeč sa ekipom iz Super lige. Budući da nam je ovo, ja mislim četrdeseta utakmica u sezoni, nema neke prevelike treme, jedino što svi sa nestrpljenjem očekujemo da utakmica počne. – otkriva Tomislav Todorović, asistent kod vodećeg gola Mileta Vujasina na utakmici sa Metalcem, a potom i siguran izvođač jedanaesterca u penal seriji.

Mladi fudbaler Radničkog podvlači da je atmosfera u ekipi odlična i nada se da će njegova ekipa, uz podršku navijača koji su najavili organizovan dolazak u Inđiju, uspeti da preskoči još jednu prepreku na putu ka eliti.

– Mnogo će nam značiti podrška navijača u Inđiji. Na prošloj utakmici sa Metalcem na „Čika Dači“ bilo je skoro deset hiljada ljudi, što je jasan pokazatelj da imamo najbolju publiku u ligi. To nam je svakako veliki vetar u leđa da napravimo što bolji rezultat u Inđiji. – dodao je Todorović.

Fudbalski klub Radnički 1923 je obezbedio pet autobusa radi prevoza svojih simpatizera u Inđiju. Polazak je na dan utakmice, u nedelju, od 11 časova ispred Skupštine grada Kragujevca.

Za one koji ipak ne budu u mogućnosti da krenu put Inđije, obezbeđen je tekstualni prenos utakmice na zvaničnom klupskom sajtu Radničkog 1923.