XS
SM
MD
LG

Kadeti Mačve u elitnom rangu

Kadetska selekcija Mačve ovu sezonu završila je kao šampion Prve kadetske lige Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, zahvaljujući impresivnim rezultatima. Od ukupno 30 utakmica, dečaci godišta 2002/2003. zabeležili su 26 pobeda, jedan remi i tri poraza, a posebno treba istaći da su postigli čak 96 golova. U prostorijama FK „Mačva“ mlade šampione pozdravili su predstavnici Uprave kluba, stručnog štaba, Mačvine škole fudbala i novinari.  

Da za budućnost šabački superligaš FK „Mačva“ ne treba da brine dokaz su uspešni rezultati mlađih kategorija. Protekla sezona je bila uspešna za sve takmičarske selekcije crveno-crnih, a najveću radost doneli su kadeti koji će nakon četiri godine ponovo zaigrati u najvišem rangu – Kadetskoj ligi Srbije. Tim povodom u prostorijama FK Mačva mlade šampione pozdravili su predstavnici Uprave kluba, stručnog štaba, Omladinske škole i novinari.

Predsednik FK Mačva Ivica Kralj pozdravio je fudbalere i čestitao na izuzetnom uspehu, koji je ovu selekciju Mačve nakon četiri godine, vratio u najviši rang, mesto koje ovaj šabački klub i zaslužuje. „Napravili smo fantastičan uspeh, ova deca su to zaslužila zajedno sa svojim trenerom Slobodanom Radojčićem koji je pre svega jedan odličan pedagog što je u našem klubu od velike važnosti. Samo svojim trudom i radom došli su do uspeha, niko im nije poklonio niti jedan bod, što daje posebnu draž ovom uspehu, kao i celoj našoj Omladinskoj školi na čelu sa Nikolom Jelikićem. Organizovao je školu kako smo svi očekivali i naravno da u narednom periodu očekujemo još razloga za slavlje, uspeh i drugih selekcija kao i prvog tima“, rekao je predsednik kluba, Ivica Kralj.

Trener kadetske selekcije, Slobodan Radojčić ističe da su igrači celo prvenstvo odigrali bez velikih oscilacija i skoro bez greške, kao i da će nekoliko dečaka iz ove selekcije vrlo brzo biti priključeni prvom timu i da su oni budućnost šabačkog superligaša. Takođe treba naglasiti da su svih dečaci kadetske selekcije pre tri godine bili Mačvini pioniri i da su već tada pokazivali izuzetan talenat. Plasman u elitni rang i šampionski pehar je potpuno zasluženo u njihovim rukama što potvrđuje i impresivna statistika.

Od ukupno 30 utakmica, dečaci su zabeležili 26 pobeda, jedan remi i tri poraza, a posebno treba istaći da su postigli čak 96 golova. Po utakmici ovi dečaci su postizali više od tri gola, što znači da su igrali lep i atraktivan fudbal, sa puno golova, šansi, a to i jeste program rada Mačvine škole. Naša ekipa je tokom sezone primila najmanje golova, a to je dokaz da svi radimo ne samo na napadu kao elementu igre, nego i na defanzivi. U postizanju golova učestvovalo je čak 19 dečaka, a 34 mlada fudbalera imala su učešće u postizanju ovog uspeha. Nismo se oslonili na nekoliko igrača, kao što je to slučaj u pojedinim klubovima. Zbog svih ovih činjenica ponosni smo na sve učinjeno u ovoj sezoni“, kaže trener Radojčić.  

Kapiten Branislav Knežević ponosan je na uspeh koji su postigli i najavljuje da će se u narednoj sezoni kao omladinac sa svojim saigračima boriti za još jednu titulu i povratak u najviši rang i Omladinaca Mačve. „Nije bilo lako doći do ovog uspeha, radili smo naporno i mislim da smo potpuno zaslužili šampionsku titulu. Bilo je neizvesno do poslednjeg kola, ali na kraju želja nam se ostvarila. U novoj sezoni kao Omladinac Mačve imaću isti cilj, da zajedno sa mojim saigračima i ovu selekciju vratimo u najviši rang, a najveća želja je naravno nastup sa prvim timom i nadam se da će i to ubrzo biti ostvareno“, navodi kapiten Knežević. Prvaci u svojoj ligi su i Mačvini petlići, dok su pioniri na drugom, a omladinci na trećem mestu, kaže direktor Omladinske škole Nikola Jelikić.

„Moram da istaknem kada je reč o Omladinskoj selekciji da je osvojeno treće mesto takođe uspeh, jer smo igrali sa godinu dana mlađom decom, koja i ove godine ostaju u takmičarskom pogonu i iskreno se nadam da ćemo biti apsolutno konkurentni za osvajanje prvog mesta u Omladinskoj ligi Zapadne Srbije. Sa Kadetima smo dokazali kroz utakmice da je titula u pravim rukama, apsolutno najviše golova smo dali, a najmanje primili. Petlići su prvi u svojoj ligi, a pioniri sa trenerom koji je tek preuzeo ove dečake nalaze se na drugom mestu na tabeli. I njihov plasman je veliki uspeh, napravljen je niz od 18 utakmica bez poraza tako da sam siguran da ćemo u narendom periodu napraviti jedan ozbiljan kontinuitet dobrih rezultata“, zadovoljno ističe Jelikić.

U Mačvinoj školi fudbala u trenažnom pogonu trenutno se nalazi oko 350 dečaka, od 2008. do 2012. godišta i takmičarske selekcije petlića, pionira, kadeta i omladinaca. U protekle četiri godine interesovanje za dres Mačve ne jenjava i svakim danom crveno-crna porodica je sve brojnija.

pr Ana Acan

 


Voždovac : RFK Grafičar
Brodarac : Novi Pazar
Spartak ŽK : Mladost (L)
Vojvodina : Zemun
Radnički (N) : Radnički (NB)
Jedinstvo (Ub) : IMT
Crvena zvezda : Čukarički
Partizan : Radnički 1923
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 22 15 5 2 50
2 Crvena zvezda 22 15 4 3 49
3 Čukarički 22 15 2 5 47
4 Partizan 22 13 6 3 45
5 Spartak ŽK 22 11 4 7 37
6 Vojvodina 22 10 3 9 33
7 Brodarac 22 10 3 9 33
8 Voždovac 22 10 2 10 32
9 RFK Grafičar 22 9 4 9 31
10 Mladost (L) 22 9 3 10 30
11 Novi Pazar 22 8 4 10 28
12 Radnički 1923 22 6 4 12 22
13 Radnički (N) 22 6 3 13 21
14 Jedinstvo (Ub) 22 5 3 14 18
15 Zemun 22 4 4 14 16
16 Radnički (NB) 22 2 2 18 8