XS
SM
MD
LG

Počela izgradnja veslačkog centra na Srebrnom jezeru

Nedavno je počela izgradnja Nacionalnog veslačkog centra na Srebrnom jezeru, kapitalnog objekta srpskog veslačkog sporta, čiju izgradnju finansiraju Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Opština Veliko Gradište i Veslački savez Srbije. Radovi na ovom objektu su počeli u planiranom roku a završetak je predviđen za proleće naredne godine. Inače, vrednost celog projekta je 12,5 miliona dinara, a najveće zasluge za njegovu realizaciju veslački sport duguje Ministarstvu omladine i sporta koji će zatvoriti veći deo finansijske konstrukcije.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović u četvrtak, 24. novembra, obišao je gradilište na Srebrnom jezeru nakon čega je izrazio ogromno zadovoljstvo što je sve krenulo predvišenim tepmom.

– Nije neophodno posebno da ističem da se radi o kapitalnom objektu za srpsko veslanje a moram da se još jednom zahvalim Ministarstvu omladine i sporta koje je imalo sluha da nas podrži u nameri da prvi od svih država bivše SFRJ dobijemo svoj Nacionalni veslački centar. U njemu će moći da se pripremaju sve reprezentativne veslačke selekcije u optimalnim uslovima za ovaj sport. Nacionalni veslački centar imaće hangar za čamce, svlačionice, sanitarni prostor, ergometranu, teretanu kao i posebnu kancelariju za sastanke stručnog štaba. Pošto za sada sve ide utvrđenom dinamikom čvrsto verujem da će se naši reprezentativci u ovom objektu pripremati sledeće godine za sve izazove, između ostalog i za Olimpijske igre u Londonu – kazao je Nebojša Jevremović, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije.

budući izgred veslačkog centra na Srebrnom jezeru