XS
SM
MD
LG

Liquid trijumfovao u Kelnu

Izvor: RUR Esports

Autor: Mihailo Marković

Nakon što smo u subotu imali priliku da gledamo dva epska polufinala koja su se odigrala u Lanxes areni, danas smo bili počastvovani jednim savršenim finalnim mečom izmedju ekipa Liquid i Vitality. Jučerašnji mečevi odigrali su se između ekipa Vitality i Astralis iz kog je ekipa Vitality-a izašla kao ubedljivi pobednik i između ekipa Liquid i NaVi, meč za koji su mnogi rekli da je finale pre finala.

Prva mapa ovog finalnog meča bila je Overpass na kojoj su igrači Liquida pokazali zašto je im je baš to omiljena mapa. Imali su totalnu kontrolu nad mapom u svakom trenutku i ni jednog momenta se nije postavljalo pitanje u čiju korist če otići prva od pet partija.

Međutim, nakon ovog lošeg gejma za ekipu Vitality-a oni su uspeli da ohlade glave i da u drugi meč za danas koji se odigrao na Dust-u uđu maskimalno opušte i rasterećeno, iako se sigurno nisu tako osećali. Naime, Vitality je odlično otvorio mapu ali je Liquid veoma brzo uspeo da ih stigne i da ponište tu rezultatsku prednost. Igralo se rundu za rundu sve do samog kraja ovog meča dok nije došlo do veoma neizvesnih produžetaka iz kojih je francuska ekipa izašla kao pobednik.

Sledeća mapa koja se odigrala bila je Inferno. Ekipa Liquid-a je ovu mapu otpočela vrhunski, uzevši prvo poluvreme rezultatom 11:4. Francuze ni ovaj loš rezultat nije slomio te su oni uložili maksimalne napore i preuzeli inicijativu u drugom poluvremenu. Na pojedine momente činilo se da je Vitality preuzeo kontrolu nad ovim mečom, ali niz grešaka je ipak ovaj meč odlučio u korist prvorangiranog tima na Svetu, iako su u ovom delu meča momci iz Vitality-a uzeli više rundi.

I na samom kraju dolazimo i do četvrte i kako se kasnije ispostavilo poslednje mape ovog finalnog okršaja. Ovoga puta to je bio Mirrage. Američka ekipa je i ovoga puta povela na početku mape, međutim, nakon samo 3 runde rezultat se izjednačio. Do samog kraja prvog poluvremena vodila se veoma neizvesna borba iz koje je Liquid izašao kao pobednik pri rezultatu 8:7. U drugom poluvremenu je stvar bila dosta drugačija. Team Liquid je kao što smo mogli da vidimo imao fantastično spremljenu T stranu na kojoj sebi nisu dozvolili niti jednu grešku što je dovelo do krajnjeg rezultat 16:8, dopustivši protivnicima samo jednu rundu u ovom delu igre.

Podsećamo vas da će Team Liquid pored ove fenomalne nagrade takođe dobiti i ček od milion dolara osvojivši Inter Grand Slam. Ukoliko uporedimo ovu i prošlu sezonu IGS-a možemo slobodno reći da je ovo ogroman supeh za Liquid jer su oni uspeli da obezbede sebi titulu nakon samo 5 turnira ove godine, dok je prošle sezone astralis to učinio tek nakon 15 turnira.