XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Danas na Banjici "Trofej Beograda", prve zvezde srpski juniori i kadeti šampioni sveta!

Kuglaški savez Beograda pod pokrovitestvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda organizovaće u subotu 10. decembra tradicionalni „Trofej Beograda“ za juniore i kadete! - Dolaze nam u goste reprezentacija Makedonije sa dve selekcije, kao i dragi sportski prijatelji  iz Banjaluke i Republike Srpske, a učestvaće i juniorske i kadetske reprezentacije Srbije i Beograda. Juniori i kadeti Srbije su inače zvančni prvaci sveta iz Rijeke 2010. i Sarajeva 2011. i ljubitelji kuglanja imaće priliku da dosta igrača iz tih selekcija vide i na Banjici. Ukupno, biće oko 30 učesnika – kaže predsednik Kuglaškog saveza Beograda Petar Grebenar. - Zbog ovako dobre konkurencije očekujemo i visoke rezultate. Zahvaljujemo se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na pomoći u organizaciji „Trofeja Beograda“.

Za omladinsku reprezentaciju Srbije pozvani su Slobodan Simonović. Dalibor Popov, Radovan Vlajkov i Boris Manojlović (svi Banat, Zrenjanin), Miloš Simijonović (Niš put) i Norbert Mesaroš (Jedinstvo Novi Bečej). Sigurno će budno pratiti kako igraju i selektor juniora Vojko Pavlović. Vlajkov, Simonović, Popov, Simijonovič i Mesaroš su bili članovi reprezentacije Srbije koja je 2009. u Rijeci osvojila svetsku titulu! Simijnović je bio i vicešampion sveta u tandemima sa Milinkovićem na ovm prvenstvu.

U kadetskoj reprezentaciji Srbije su Milorad Vojnović (Senta), Norbert Ernješi (Jedinstvo, Novi Bečej), Čaba Zavarko (Bečej) i Marko Antić (Sloven Ruma). Vojnović je bio član reprezentacije koja je na kadetskom Šampionatu sveta u Sarajevu u maju ove godine osvojila zlato, a Marko Antić ima dva srebra sa Svetskog pionirskoh kupa u Rijeci 2010.  Prošle godine na „Trofeju Beograda“ slavio je u juniorskoj konkurenciji Radovan Vlajkov (Banat) sa 629 čunjeva, a u kadetskoj Milorad Vojnović iz Sente sa 618 čunjeva.