XS
SM
MD
LG

Odbojkaški centar između Goča i Željina

U prvoj smeni 13. izdanja odbojkaškog kampa "ASICS Mitrovo Polje 2019." bilo je 100 polaznika

Počelo je skormno 2007. godine, ali se i tada dalo zaključiti da će velika ljubav. htenje, želja i ogroman rad omogućiti da odbojkaški kamp u Mitrovom Polju postane tradicionalan i jedan od najboljih u Srbiji i regionu. Dragan Đorđević, odbojkaški trener, internacionalac, u saradnji sa Milan Žarkovićem, sada jedinim Srbinom ikada u stručnom štabu reprezentacije SAD, realizovao je davnašnju ideju. I sve traje već 12 godina.

Polaznici odbojkaškog kampa na prekrasnom bazenu u Mitrovom Polju

Mnogo sam srećan što je ovaj kamp našao svoje mesto na sportskoj i odbojkaškoj mapi Srbije i regiona. U Mitrovom Polju, između Goča i Željina, na sredokraći puta Vrnjačka Banja-Aleksandrovac-Brus, našli smo pravu oazu gde smo ugostili devojčice i dečake iz Srbije i mnogih zemalja Evrope i sveta, za proteklih 12 godina preko 2500 polaznika je bilo na kampu, a sa njima je radilo tridesetak trenera svetskog ranga. I svi oni su poneli sjajne utiske i uvek se u Mitrovo Polje rado vraćaju, makar da nas posete i da se setimo prošlih godina – kaže Dragan Đorđević osnivač i rukovodilac odbojkaškog kampa „Asiks Mitrovo Polje“.

Ove godine Kamp je počeo 10. jula, a radilo se u dve smene?

Još jedno nezaboravno leto u Mitrovom Polju

U prvoj smeni radilo je 100 polaznika iz Novog Sada, Svilajnca, Jagodine, Trstenika, Vrnjačke Banje i Kraljeva. Duplo manje polaznika bilo je u drugoj smeni,a deca su stigla sa raznikih strana, iz Arilja, Niša, Skoplja, Kuvajta, Ljubinja u Republici Srpskoj, Novog Sada i Kraljeva. Na Kampu je radilo 15 trenera koje su predvodili Aleksandar Bošković, Boško Mačužić, Aleksandar Seničić, Veljko Petković, Anđelka Tijanić, dok je u drugoj smeni gost bila i Svetlana Ceca Ilić. Prisutan je bio i jedan broj trenera iz klubova iz kojih dolaze deca. Plan rada je ispunjen do poslednje tačke, iako smo imali problema sa vremenom, ali ni kiša nije mogla da nas spreči da posao uradimo na najbolji mogući način i na zadovoljstvo dece. U slobodnom vremenu koristili smo bazen sa lekovitom vodom, imali smo posete Aleksandrovcu, veliki broj turnira sa zavidnim nagradama. Mislim da će veliki broj polzanika ovogodišnjeg kampa i narednog leta doći u Mitrovo Polje – zaključuje Dragan Đorđević.

Polaznici i treneri druge smene odbojkaškog kampa u Mitrovom Polju tokom izleta u Aleksandrovcu

Organizatori posebno ističu izuzetno gostoprimistvo ljudi iz odmarališta Crvenog krsta iz Aleksandrovca, meštana Mitrvog Polja i blagorodne Župe, zbog čega jedino ovaj kamp nikada nije menja lokaciju. Polaznici na kampu imali su konstantnu medicinsku zaštitu i osiguranje, a sklopljena su nova prijateljstva za sva vremena. Između Goča i Željina i ovog leta je vladala odbojkaška vrelina.