XS
SM
MD
LG
01.08.2019 Administrator

Transfer saga se nastavlja – Dybala postaje najplaćeniji igrač Manchester Uniteda

Foto: youtube.com/MuirHD

Ako je verovati poslednjim informacijama koje stižu sa ostrva, "Crveni đavoli" iz Mančestera su se složili da načine od Argentinskog napadača Paula Dybale, jednog od najplaćenijih fudbalera današnjice. Pre nekoliko dana Juventus je ponudio Dybalu Mančesteru, kao deo transfera u koji je uključen i Belgijski napadač Romelu Lukaku.

Dybala se tek pre neki dan pojavio u Torinu, pošto je od Juventusa dobio produženi odmor nakon igara u Copa America. Pretpostavlja se da je Dybala odmah zakazao sastanak sa novim trenerom "Stare dame", Mauriciom Sarijem, koji mu je rekao da ga nema u svojim planovima za novu sezonu. Naime, Juventus od napadača ima Higuaina i Mandžukića, za koje se veruje da mogu timu dati još jednu dobru sezonu, a kupovina Lukakua bi bila odličan potez, imajući u vidu da bi Belgijanac sigurno dominirao u Seriji A. Takođe, procurela je i informacija da je Cristiano Ronaldo dao zeleno svetlo za dolazak Romela Lukakua u redove Juventusa.

Apetiti Argentinca su zaista ogromni, pošto je tražio sumu od 10 miliona funti sterlinga za godinu dana, kada se oduzmu porezi, što znači da će imati nedeljnu platu od blizu 350.000 funti, a što će ga svrstati među najplaćenije igrače Premier lige. Ovo je jedan od razloga zašto se Dybala i razmišlja da pređe u Mančester, iako je svestan da neće ove sezone igrati Ligu Šampiona.

Koliko je izvesno da će Paulo Dybala sledeće godine nositi dres "Crvenih đavola" iz Mančestera govori i pomeranje kvota u sportskim kladionicama na ovaj događaj. Prema izveštaju respektabilnog sajta koji se bavi sportskim klađenjem i recenzijama sportskih kladionica, kvota na prelazak Dybale u Mančester je doživela veliki pad, te je sa početne kvote 14.00, sada svega 3.00 u sportskoj kladionici Marathonbet i Mančester je prvi favorit da dovede ovog odličnog fudbalera u svoje redove.

Sa druge strane, Juventus nema nikakvih problema da nagovori korpulentnog Belgijanca da pređe u njihove redove. Lukaku je svestan da ga u Italiji čeka mnogo lakši zadatak nego u Premier ligi, a plata koja mu se nudi je i više nego korektna, te je on već u potpunosti dogovorio svoje personalne zahteve sa Juventusom. Podsetićemo da je on početkom prelaznog roka bio dovođen u vezu sa još jednim italijanskim klubom, pošto ga je želeo Inter iz Milana, međutim od kad se Juventus pojavio u igri za Lukakua nema sumnje gde želi da nastavi karijeru. Naime, Inter je nudio oko 70 miliona eura za Belgijanca, ali Mančester je tražio minimum 83 miliona, što se pokazalo kao nepremostiva razlika.

Kako će se ova interesantna transfer saga završiti ostaje nam da vidimo. Oba kluba žele da do transfera dođe, jer Lukaku nije zadovoljio na Old Traffordu, dok se u Juventusu boje da bi cena Dybale mogla rapidno da se smanji ako odigra još jednu prosečnu sezonu. Sve u svemu, iako je ostalo još malo vremena do kraja prelaznog roka, sasvim je očigledno da nas čeka nekoliko paklenih dana, i nekoliko svakako vrlo zanimljivih transfera u svetu fudbala.