XS
SM
MD
LG

Fantazi Menadžer - Ako želite uspjeh, njih morate imati

Do početka Premijer lige ostalo je sedam dana. Samim tim sve je bliže i Fantazi ludilo. Pisali smo o igračima koji su jeftini a mogu donijeti nešto a sada je red da pišemo o igračima koji su ''must have'' ili na naški, koje morate imati u timu.

ODBRANA

Ako gledamo raspored, gotovo pa da svi moramo imati dva Liverpulovca u prvih pet kola. Oni imaju samo Arsenal i to kući. Ostalo su sve lagani mečevi. Teško je da iskidaju defanzivno kao prošle godine. Teško da Robertson i Arnold mogu imati asistencija kao prošle godine. Ali ko se može usuditi igrati na startu bez njih ?

Cijena im je po 7m a Van Dajku 6,5 miliona. To govori sledeće. jesu skupi u startu ali zato ako Liverpul bude loš defanzivno, možete uzeti bilo kojeg igrača umjesto njih a još vam ostane i para da popravite druge linije tima. Takođe, treba obratiti pažnju ko će biti štoperski tandem sa Dajkom. To bi trebao biti Matip koji košta 5,5 što je bombica za odbranu Liverpula. U svakom slučaju, na startu dupla odbrana Liverpula ali bez Alisona. Robertson i Arnold ili jedan od njih i Van Dajk.

Od ostatka odbrane, Matland Najls djeluje kao must have isto. Arsenal gostuje Njukaslu i čeka Barnli. Realno vrlo lako mogu imati dva CS. Ne vjerujem baš da će biti defanzivna katastrofa kao prošle godine. U svakom slučaju on košta 5 miliona. Siguran je jer nema Beljerina a i dosta je ofanzivan.

SREDINA

U sredini su vam tri igrača must have. Jedan je Mo Salah. Prelagan raspored i košta pola miliona manje nego prošle godine. Nemojte rizikovati pad pogotovo što Mane neće igrati od starta baš. Kasno je završio učešće na KAN-u pa je moguće da propusti prva dva kola. A i da igra, košta samo milion manje od Salaha i to nije neka razlika.

Drugi must have jeste Sterling/KDB. Sterling košta 12m a Kevin De Brujne 9,5. Jednog morate imati jer je suludo kockati se sa Aguerom i Žesusom. Sterling je na pripremama igrao i napadača pa je bolje početi sezonu sa njim. Ako KDB bude i donosio nešto manje bodova, on će se isplatiti jer manje košta. Ali zašto početi sa Sterlingom ? Ako bude loš, uvijek možete ubaciti De Brujena. Obrnuta varijanta je poprilično nemoguća bez ''Wild Carda''.

Treći must have jste Nikola Pepe. Jeste tek stigao u Arsenal ali je momak imao nestvarnu statistiku u Lilu. Prosječni tim doveo je do drugog mjesta u Francuskoj. Srušio je i Pariza u utakmici kada ih je Lil pomeo na svom terenu. Imao je 22 gola i 11 asistencija a jedini je uz Mesija koji je dao 20+ golova i imao 10+ asista u ligama petice. Košta 9,5 što je za 1,5 miliona manje od Obamejanga recimo a kao veznjak će više dobijati bodova za golove i lakše će doći do bonusa.

Kao četvrtog igrača u vezi faktički morate birati nekog igrača iz Lestera. Medison ili Perez su opcije a ako nećete njih onda Lanzini ili Frejzer. Bruks je out skoro tri mjeseca i zato će Bormutova vezna linija zavisiti dosta od njega. Razmisliti o Ajbu. Nije must have ali je opcija sada.

NAPAD

Meni će napad dosta trpiti što ćete vidjeti i na slici moga tima. Jedostavno sam bacio sve na odbranu i vezu a napad bukvalno šta Bog da. 

Cijene napadača su okej. Kejn jeste nikad jeftiniji ali ga ja bar za sada neću moći imati. Ako KDB bude bolji od Sterlinga, zamjenom ću dobiti pare za Kejna. Dva transfera i -4, nije tako loš plan za dolazak do Kejna. Ako imate opcija u startu, svakako ga stavite. Obamejanga izbjegavati jer je sad Pepe primarni kod Arsenala.

Od srednje skupih napadača, morate imati Vardija ili Vilsona. Ako nemate Kejna, probajte čak i obojicu uglaviti. Vardi košta 9,5 ali ja nažalost nemam para za jega. Vilson košta 8 miliona što jeste mnogo ali će on bez problema imati 15 golova u sezoni, ukoliko naravno bude zdrav. Možete uzeti u obzir i nekog od Vulvsa. Žota ili Raul i nema neke razlike samo je Žota jeftiniji. Tu imaju sad i Kutronea ali će on ulaziti sa klupe vjerovatno.

U svakom slučaju treba ispratiti transfere do kraja. Biće još i analiza do samog starta sezone i po ekipama a i po igračima koji mogu praviti razliku.

Dolaskom Pepea u Arsenal, ja sam izmijenio opet tim pa sada izgleda ovako.