XS
SM
MD
LG

Pionirke TENT-a druge u Srbiji

ionirke i treneri Kluba za sinhrono plivanje TENT Obrenovac

Na početku sezone, najviše radodsti  Klubu za sinhrono plivanje TENT iz Obrenovca donela je najmlađa  8-godišnja Marina Roksić. Marina  je na međunarodnom  Kristal kupu za pionirke,  u sportskom centru Vračar, održanom u decembru prošle godine,  u konkurenciji 15 devojčica osvojila drugo mesto   u izvođenju figura. 

Na  sledećem takmičenju,  Synchro Stars, u aprilu, u organizaciji kluba sa Novog Beograda, pionirski tim TENT-a zauzeo je drugo mesto u timskom vežbanju.  Tim je brojao pet malih sirena u sastavu: Katarina Filimonović, Lenka Ševo, Lenka Đurković, Marina Roksić i Jovana Tomić.

Najveći uspeh pionirke su zabeležile u maju na prvenstvu Srbije I Beograda. – Naše najmlađe plivačice još jednom su nas oduševile I osvojile dva druga mesta u timskom vežbalju.  Pored timske discipline pionirke  su se  dobro kotirale i individualno u disciplini figure, gde se svih pet devojčica  pozicioniralo u prvih 15 mesta od ukupno 40 takmičarki iz Srbije. To su devojčice koje su 2009. i 2010. godište i zaista imaju jako dobar start i perspektivu  u umetničkom plivanju,  s obzirom da se privh 10 takmičarki na državnom prvenstvu kandiduje za reprezentaciju Srbije – nije krila zadovoljstvo ambiciozni trener Neda Cupara.

Trenerski tandem Neda Cupara I Katarina Papić su jako ponosne na svoje  plivačice,  jer su sa tako malo godina  posvećeno i predano pristupile pripremi za ova takmičenja i uspele da ostavare značajan rezultat. Interesantno je da su u prošloj sezoni na istim ovim takmičenjma osvajale treće mesto, ove godine drugo, pa se njihovi treneri nadaju  zlatu sledeće godine,  ako nastave  da rade predano  kao do sada.