XS
SM
MD
LG

Srbija ponovo bolja od Litvanije

Košarkaši Srbije po drugi put u samo par dana savladali su Litvaniju. U prijateljskom susretu u Kaunasu, Srbija je slavila sa 95-91.

Foto: KSS

Litvanci su bolje otvorili meč. Igrali su veoma dobro u napadu, razigrani su bili Valančiunas i Kalnietis te su poveli sa 20-13. Srbija je do kraja prvog perioda smanjila zaostatak te je prišla na samo -2. Drugi period počeo je u sporom ritmu. Drugi dio drugog perioda Srbija je odigrala sjajno te je trojkom Micića od tablu, Srbija otiškla na odmor sa vodstvo  45-37.

Litvanija je u trećem periodu zaigrala mnogo bolje. Treba biti iskren i reći da je i odbrana Srbije bila izuzetno loša. Litvanci su dali 34 poena u trećem periodu te su preokretom došli do dva poena prednost. Imali su Litvanci i +7 u poslednjem periodu ali se Srbija nije predala. Bjelica je održao Srbiju trojkama u igri, dodao se i Jokić a trojkom Bogdanovića Srbija je povela 82-80. Do kraja susreta gledali smo veliku borbu ali je Srbija na krilima Bogdanovića došla do pobjede.

Bogdanović je bio najefikasniji sa 27 poena a dodao je i pet asistencija dok je Grigonis sa 17 poena predvodio Litvance.