XS
SM
MD
LG

Da je moglo više, moglo je

Marko Bajić, trener Radničkog (NoviBeograd) - foto: Milan Ašković

Radnički (Novi Beograd) posle četiri odigrana kola zauzima  šestu poziciju sa sedam osvojenih bodova. Da li je moglo više, moglo je smatra trener Marko Bajić i daje osvrt na dosada urađeno. - Na premijeri, nesrećno smo primili gol, mada po prikazanom na terenu bili smo blizu osvajanja boda. Stepojevac nas je iznenadio ranim vođstvom, ali smo pokazali mentalnu snagu i sa dva gola zabeležili prvu pobedu.

U Velikim Crljenima smo bili bliži pobedi, gledajući razvoj situacije na terenu. Vidi se da smo kvalitetnija ekipa, nažalost nismo uspeli da realizujemo nekoliko izglednih prilika. U možda najlepšoj utakmici do sada savladali smo optičare. Partizanova filijala sa mladim igračima igra lepo i poletno, jednom rečju vole da se nadigravaju u otvorenoj igri. Uspeli smo da pronađemo adekvatan odgovor za njihovu igru, neutrališemo ih i zabeležimo zasluženu pobedu, koja je mogla biti i ubedljivija  – daje osvrt na dosadašnji učinak u prvenstvu Bajić  i naglašava da od svog stila igre neće otstupiti ni pedalj. Ato je čist takmičarski fudbal, direktna igra jedan na jedan, brzi prenos lopte  i sve ono što ovu igru čini lepom i primamljivom. Smatramo, veli,  da ovim pristupom igrači mogu individualno i takmičarski da napreduju i sebe uspešno ugrade u kolektiv.

U narednom kolu "majstore" sa Novog Beograda očekuje dobro znan rival Polet Doćoli  poznato trenersko ime Miki Ivanović. - Sa Dorćolom smo odigrali dosta utakmica, čak i generalku pred početak prvenstva, tako da među nama nema tajni. Očekujem tvrdu utakmicu, bez mnogo prilika za gol, ko bude kiksnuo ostaće praznih šaka. Odlazimo puni samopouzdanja ispod Kalemegdana, i verujem da možemo ostvariti povoljan rezultat - optimista je 34-godišnji stručnjak...

Kad je u pitanju konkurencija u ligi, izdvojile su se četiri ekipe: Zvezdara, IMT, OFK Beograd, Radnički (Obrenovac). – Za mene je zagonetka BSK Borča, trenutno vodeća tim lige. Gledajući sastav, stičem utisak da je to takoreći ista ekipa od prošle sezone, međutim tek je početak i posle nekoliko kola doći će do raslojavanja i izdvojiće se ekipe koje poseduju kvalitet, a među njima vidim i moj Radnički – optimista je mladi stručnjak. 

Dolaskom Dejana Lazarevića na čelo kluba mnoge su se stvari promenile na bolje i klub funkcioniše na profesionalnom nivou. Pored seniora, mlađe kategorije igraju u najkvalitetnijim rangovima takmičenja pod okriljem FS Beograda. Zasluge za to idu na adresu Đorđa Bulića, kordinatora omladinskog pogona.


Radnički (O) : Jedinstvo
BSK Borča : Sremčica
OFK Mladenovac : Crvena zvezda
Radnički (NB) : OFK Beograd
Lokomotiva : GSP Polet Dorćol
Zvezdara : Teleoptik
Brodarac 1 : 2 TEK Sloga
IMT 3 : 0 Stepojevac Vaga
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 IMT 5 4 1 0 13
2 BSK Borča 5 4 1 0 13
3 TEK Sloga 6 3 2 1 11
4 OFK Beograd 5 3 1 1 10
5 Radnički (O) 5 2 2 1 8
6 Radnički (NB) 5 2 2 1 8
7 Zvezdara 5 2 1 2 7
8 Brodarac 6 2 1 3 7
9 Teleoptik 5 2 1 2 7
10 GSP Polet Dorćol 5 1 2 2 5
11 Lokomotiva 5 1 2 2 5
12 OFK Mladenovac 5 0 4 1 4
13 Jedinstvo 5 1 1 3 4
14 Crvena zvezda 5 1 1 3 4
15 Sremčica 5 1 1 3 4
16 Stepojevac Vaga 5 0 1 4 1