XS
SM
MD
LG

Drugi poraz vaterpolistaCrvene zvezde, bez plasmana u plej of

Foto: vkcrvenazvezda.com

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su u drugom meču turnira 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona na Dorćolu od splitskog Jadrana 9:14 (2:4, 3:2, 1:6, 3:2).

Igor Milanović nije mogao da računa na povređene Miloša Vukićevića i Petra Kasuma, dok se roviti Kristian Šulc našao u timu. Jadran je u trećem periodu rešio pitanje pobednika, a od pet peteraca na meču je iskoristio četiri.

Splićani su mnogo bolje ušli u meč i već posle manje od tri minuta igre vodili 0:3. Bolje su plivali gosti i kontranapadi su bili ubitačni po izabranike Igora Milanovića na samom startu meča. Zvezda je uspela da se „trgne“ i sa dva gola talentovanog Vasilija Martinovića priđe na gol minusa, imala je priliku i da izjednači rezultat, ali je Krapić na drugoj strani bio precizan za 2:4 nakon prvih osam minuta. Ivanov i Matić su se istakli odbranama u finišu.

Zvezda je zadržala ritam u drugoj četvrtini i uspela da evrogolovima stigne do egala. Prvo je Tankosić pogodio, Delić odgovorio na drugoj strani, a zatim su Marko Radović i ponovo Veljko Tankosić prelepim golovima doneli Zvezdi 5:5. Mogla je Zvezda do totalnog preokreta preko Gusarova i Šulca, ali nisu bili precizni. Viktor Ivanov je zaustavio udarac sa pet metara Anđela Šetke, zatim i zicer, ali nije uspeo udarac sa krila Anta Viskovića 17 sekundi pre kraja poluvremena, pa je neiskustvo Zvezde surovo kažnjeno – 5:6.

Kao i u jučerašnjem meču, i večeras je meč rešen u trećem periodu igre. Vrlo brzo je Jadran stigao do nestižnog vođstva, Zović je bio uspešan sa pet metara, Krapić i Šetka za njim, Marko Janković je uspeo da prekine seriju za 6:9. U poslednja dva minuta prolaz u narednu rundu i pobedu Jadrana potvrdili su Butić iz peterca, Dužević i Pejković za velikih 6:12.

U poslednjoj četvrtini Tankosić i Vasin su iskoristili situaciju sa igračem više, Burić i Vrdoljak kaznene udarce pretvorili u gol, a Kristian Šulc postavio konačnih 9:14. Pokušao je u finišu Marko Janković u dva navrata da smanji minus, ali nije bio precizan.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Veljko Tankosić sa 3 gola, Vasilije Martinović je bio uspešan dva puta, Marko Radović, Marko Janković, Žarko Vasin i Kristian Šulc.

U poslednjem 3. kolu Crvena zvezda sutra dočekuje atinski Vuljagmeni (11.45), koji je večeras savladao francuski PAN i potrebna mu je pobeda za plasman u plej-of za Ligu šampiona.

Crvena zvezda – Jadran (St) 9:14 (2:4, 3:2, 1:6, 3:2)

Beograd, bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca: 350. Sudije: Karlos Ortega (Španija) i Vladimir Golikov (Rusija). Igrač više: Crvena zvezda 8 (4), Jadran 4 (1). Peterci: Jadran 5 (4).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Martinović 2, Gligorijević, Vasin 1, Ilić, Adžić, Janković 1, Rađen, Šulc 1, Gusarov, Radović 1, Ivanov. Trener: Igor Milanović.

JADRAN (SPLIT): Anić, Burić 1, Zović 1, Krapić 3, Butić 1, Pejković 1, Pauer, Vrdoljak 2, Visković 1, Delić 2, Šetka 1, Dužević 1, Sučić. Trener: Ivan Asić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt