XS
SM
MD
LG

Fantazi: Pregled petog kola

Iza nas je peto kolo Premijer lige. Za Fantazere nije bilo loše ali za ene je bilo katastrofalno.

MOJA EKIPA

Ja sam ovo kolo imao 59 bodova i bez minusa jer izmjene pravio nisam. Napredovao sam oko 420 hiljada mjesta. Zašto je onda kolo katastrofa ? Potpuno promašen tripl kapiten. Dao sam TC Sterlingu koji me je prosto uništio. Ništa napravio nije a imao je prilika, pogodio stativu, kreirao dvije šanse za Aguera ali niti gol niti asist na kraju. Radi promašenog TC moraću ''divljati'' sa transferima ostatak sezone ali ulazak u prvih 100 hiljada biće mi kao prvo mjesto.

Moja ekipa i bodovi u petom kolu

Odbrana je donijela malo bodova u odnosu na očekivanja. Robertson je imao asistenciju ali opet bez CS. Budući da se povrijedio i da imaju teži raspored, vjerovatno mi leti iz ekipe. Rajanu završnici ostao bez CS, Lundstrom i Zinčenko isto ništa. Bisaka mi ostao na klupi jer je bila informacija da neće startati protiv Lestera. Donio CS ali šta mi vrijedi.

Mane je odigrao sjajno. Kamo puste sreće da mi je on bio tripl ali šta da se radi. Dva gola Njukaslu i više nego dovoljno. Maunt u završnici meča dao gol protiv Vulvsa. Silva, Sterling i Sebaljos ništa. Sebaljos leti sigurno iz tima jer je nejasan njegov status kod Emerija. Ne koristi ga Emeri na pravi način i to se ne isplati. Napad sjajan zahvaljujući majstoru Pukiju koji će mi ostati u timu do kraja sezone sigurno. Kejn od četiri gola samo asistencija i vrlo vjerovatno ga mijenjam za Obamejanga.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Od predloženih igrača niko nije baš briljirao. Samo je King imao asistenciju.

SPORT DC LIGA

U našoj ligi došlo je ponovo do promjene na vrhu. Slobodan Simić imao je 58 bodova i sada je uupno na 343 boda i prvi je. Dva boda manje ima pobjednik avgusta, Vele Temelkov dok je Nikola Brđan treći sa 338 bodova. Moja malenkost je na 51. mjestu (jupi).

Tabela naše lige

BITNE NAPOMENE I IDEJE ZA NAREDNU RUNDU

-Radi obaveza neću biti u prilici da radim najavu šestog kola a i radi činjenice da kolo kreće već u petak. Ono što planiram uraditi je Auba in, Kejn out. Pored toga, izbaciću Sebaljosa i Robertsona pa ću vidjeti ko će ući umjesto njih. Kapiten opet Sterling jer Siti uvijek da mnogo golova Votfordu a sad će biti dodatno bijesni nakon poraza od Noriča. Naravno, ako bude povreda tokom LŠ/LE, moguće da promijenim neku odluku.

-Tejmi Ejbraham dao je sedam golova na poslednja tri meča. Igra fenomenalno ali je zaradio povredu i ima duel protiv Liverpula sad. Dugoročno se faktički mora isplatiti.

-Son se raspucao i dao je dva gola protiv Palasa. Iz Totenhema ne bih dugoročno nikog imao ali ako već jurite nekog, to mora biti Son.

-Kantvel je opet briljirao. Previše jeftin veznjak i ako već nemate Pukija, onda vam on mora biti opcija. Neophodnost je imati nekog od te dvojice.

To je to za ovaj put. Srećno u šestom kolu.