XS
SM
MD
LG

Zvezda u dvomeču dočekuje ljubljansku Slaviju

Hokejaši Crvene zvezde će u subotu i nedelju, u ledenoj hali Pionir,  dočekati trenutnog lidera regionalnog IHL takmičenja, ekipu ljubljanske Slavije. Biće ovo lepa prilika da Beograđani dođu i podrže četu Jovice Rusa, koja će i u ovoj sezoni pokušati da uradi sve kako bi na kraju ovog takmičenja bila prva i odbranila prošlogodišnji naslov.

Crveno-beli su u poslednjih nekoliko sezona vodili žestoke duele sa narednim protivnikom, a znalo se desiti i da Slavija iznenadi u Beogradu. Obzirom da Zvezdini hokejaši kasne sa izlaskom na led, u odnosu na svoje kolege iz Slovenije, možemo slobodno reći da Slavija u ovaj meč ulazi spremnija. Ali videli smo da to ne znači puno za Zvezdine protivnike jer su naši oklopnici, već nakon samo dva dana provedenih na ledu, slavili u tri susreta na Kontinental Kupu, a kasnije i u Zagrebu protiv ekipe Medveščak-Zagreb.

Zato očekujemo da i ovoga vikednada u ledenoj hali Pionir vidimo lepe mečev i nadamo se da će crveno-beli mladići pokazati sav svoj raskošni talenat i obradovati Zvezdine navijače.

Tim povodom smo zamolili i Andriju Španjevića da nam da svoje viđenje početka sezone, kao i očekivanja pred ovaj dvomeč sa Slavijom. Evo šta kaže Zvezdin bek:

“Nismo bolje mogli da startujemo sezonu. Prošli smo prvu rundu Kontinental Kupa sa samo par treninga na ledu. Na to se nadovezala i veoma teška utakmica u gostima protiv ekipe Medveščak-Zagreb u kojoj smo pokazali karakter, borili se do samoga kraja i uspeli da preokrenemo utakmicu u našu korist. Za vikend nas očekuju još dve teže utakmice sa Slavijom. Neće biti lako, sa njima su uvek teške utakmice, ali naporno treniramo svakog dana i mislim da smo dovoljno spremni da možemo da im pariramo i da se nadamo što boljem rezultatu.”

Utakmice sa Slavijom na rasporedu su od 16 časova i 15 minuta, a ulaz u ledenu halu Pionir je besplatan. Zato vas pozivamo da dođete u što većem broju i podržite naše oklopnike u novoj sezoni!!!

Izvor: czbgtv.com


29 .kolo IHL liga
Crvena zvezda 10 : 3 Mladost
True Celje 3 : 5 Triglav
Hidria Jesenice 1 : 3 Slavija Junior
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Slavija Junior 24 15 4 1 4 54
2 Triglav 24 15 2 3 4 52
3 Crvena zvezda 24 14 4 1 5 51
4 Mladost 24 7 2 3 12 28
5 Vojvodina 24 7 1 5 11 28
6 Hidria Jesenice 24 7 1 2 14 25
7 True Celje 24 4 1 0 19 14