XS
SM
MD
LG

Lazarevčani kolo vode

FK Zabrežje, član Prve beogradske lige - foto: M.Ašković

Dosadašnji tok prvenstva u Prvoj beogradskoj ligi, grupa B, protiče u znaku vodećeg Borca iz Lazarevca. Lider je u proteklih sedam kola zabeležio šest pobeda i jednom odigrao nerešeno. Iza zavidnih rezultata stoji dobro organizovan klub i kvalitetan sastav. U odnosu na ostale fizički su odlično pripremljeni, i kada rivale stiže umor  dodaju gas i postižu golove i pobeđuju. Duel sa skromnim sastavom iz Male Moštanice biće prilika za još jednu ubedljivu pobedu. Da li se to Radnički iz Rudovaca polako vraća na staze stare slave. Sudeći po dosadašnjim rezultatima, na najboljem su putu. Najefikasnija navala  je postigla 20 golova i lider neće biti spokojan dok mu Rudovčani budu "duvali za vrat". Homogen sastav koji svih 90 minuta igra u istom ritmu, što su na svojo koži osetili konkurenti iz Stublina.

Trećeplasirana Posavina iz Stublina se vratila u staro jato i najprijatnije su iznenađenje prvenstva.  Trener Damjan Tresiglavić je vešto ukomponovao sastav sa najboljim strelcem Đukićem i prekaljenim borcima Obradovićem i Docićem. Vodeća trojka se značajno bodovno odvojila  i to najbolje odražava njihovu superiornost u odnosu na ostale konkurente. Lisović predvodi ekpe iz sredine tabele sa 11 osvojenih bodova, koliko su osvojili još Zvezda i Strelac. Imaju dobar tim, igraju solidno u polju , ali im fali završnica, odnosno jedan robusan špic. Četvrtoplasirani tim je neočekivano pretrpeo poraz u Maloj Moštanici i predstojeći susret sa Budućnošću biće prilika da poprave utisak. Zvezda iz Konatica je jedna od boljih ekipa, igrački jaka, ali to ne prate rezultati. Strelac je jedno vreme proveo na prvoj poziciji, ali poraz od Omladinca i šokantan remi sa Rojkovcem, umanjili su učinak.

Omladinac igrački možda ima najbolji sastav, dobro su tehnički potkovani, dobro igraju, ali se to rezultatski ne vidi. Igraju po principu toplo-hladno i neki neočekivani porazi koštali su ih boljeg plasmana. Budućnost je tipična domaća ekipa i još se priča o utakmici sa Zvezdom iz Konatica, začinjenom penalima i isključenjima gostiju. Borac iz Arnajeva je na devetom mestu sa sa osam bodova. Deluju tvrdo i jako, pravi fajteri i biće tvrd orah za protivnike iz vrha. Imaju iskusnog trenera i nekoliko bivših srpskoligaških igrača. Mladost iz Čibutkovice je tipična domaća ekipa, koja ide na ,,siguricu’’ kod kuće, a na strani šta uradi. Zabrežje je neprijatno iznenadilo sve pratioce prilika u Prvoj beogradskoj ligi. Ranijih sezona uvek su bili u vrhu, među 4-5 ekipa. Po imenima imaju kvalitetan tim, međutim rezultata nema. Jedna pobeda i čak 20 primljenih golova ne služi na čast nekome koga su ubrajali u krug favorita.Nedavno su igrali finale obrenovačkog kupa, i videlo se da su bili nekompletni i to se, izgleda dešava i u prvenstvu. Zabrežani  imaju potencijal za veće domete i vremenom bi trebalo da se rezultatski oporave. Kad su kompletni igrači iz Male Moštanice mogu da se nose ravnopravno sa većinom rivala. To su na svojoj koži osetili fudbaleri Lisovića. Novajlije iz Rojkovca su se na startu suočili sa rigoroznom kaznom disciplinskih organa lige i tri utakmice će kao domaćini odigrati 30 kilometara od Obrenovca. To je sigurno uticalo da se nađu među ugroženim timovima. Fenjer je u rukama Barajeva, sa jednom pobedom, skromnim golgeterskim učinkom i slabom odbranom.


Posavina : Mladost
Budućnost : Omladinac
Duboko : Rojkovac
Barajevo : OFK Borac
Lisović : Strelac
OFK Zabrežje : Borac (L)
Radnički : Zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posavina 14 10 3 1 33
2 Borac (L) 14 10 3 1 33
3 Radnički 14 9 3 2 30
4 Omladinac 13 7 3 3 24
5 Zvezda 14 7 2 5 23
6 Lisović 14 6 4 4 22
7 OFK Borac 14 6 2 6 20
8 Budućnost 14 6 0 8 18
9 Strelac 14 5 3 6 18
10 Duboko 14 4 3 7 15
11 OFK Zabrežje 14 3 4 7 13
12 Mladost 13 4 1 8 13
13 Rojkovac (-1) 14 2 3 9 8
14 Barajevo 14 1 0 13 3