XS
SM
MD
LG

Kadeti su budućnost Urovaca

FK Urovci - foto: Milan Ašković

U obrenovačkom prigradskom naselju Urovci seniorski fudbal je zamro pre nepune dve godine. Nekadašnji beogradski zonaš je ostao bez seniorskog pogona, a i čelnici su odavno digli ruke od kluba. Ipak sve nije zamrlo na igralištu pored termoelektrane, zahvaljujući neumornom entuzaisti Zoranu Jevtiću, koji nije dozvolio da se klub bogate tradicije u potpunosti ugasi. Nekako sa prestankom svih aktivnosti, pre tri godine formirana je škola fudbala, koju su vodili  Petar Ivanić i Gojko Milutinović. 

Deca su od uzrasta petlića uključena u opštinsku ligu, kasnije su zaigrali  u pionirskom rangu takmičenja, da bi od ove sezone sa uspehom  započeli prvenstvo u Kadetskoj ligi Obrenovca. Sastav je šarolik i zastupljeni su igrači starosti od 13 do 17 godina. Pod vođstvom trenera Slaviše Dimitrića redovno trenira i takmiči se 20-tak  mladih igrača. Plavo-beli dres kadetske ekipe Urovaca sa uspehom nose: L. Lukić, Vreljanski, Marković, Tomašević, Simić, Dobrosavljević, Lazić, Dinčić, Bugarski, Nenadović, J. Stošić, S. Stošić, Janković, Remzi, St. Jovanović, Sr. Jovanović, D. Jovanović, Branković i Aleksandrić.

U derbi susretu šestog kola, posle preokreta savladali su vrlo dobar sastav iz Rojkovca sa 5:3. Ovog vikenda odlaze u goste  Budućnosti iz Zvečke. Trenutno na tabeli zauzimaju treće mesto, sa dva boda manje od vodećeg dvojca Zvezde i Rojkovca.

Zahvaljujući angažovanju predsednika  Zorana Jevtića letos se teren  redovno zalivao, trava kosila  i sada je jedan od boljih u opštini. Ekonomat je solidno popunjen kvalitetnom opremom. Zahvaljujući sredstvima popularnog ,,Eko-dinara’’, svaki  igrač je dobio kopačke, garnituru dresova i trenerki. Kako nam je rekao Jevtić, kadeti bi trebalo da povrate nekadašnju slavu Urovaca i, ukoliko ostanu na okupu, za 3-5  godine bi se uključili u takmičenje optinske seniorske lige.


Stepojevac Vaga 1 : 3 Urovci
Zvezda 5 : 1 Partizan
Obrenovac 1905 2 : 1 Rvati
Budućnost 0 : 3 Rojkovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rojkovac 10 8 1 1 25
2 Urovci 10 8 1 1 25
3 Zvezda 10 8 0 2 24
4 Rvati 10 4 2 4 14
5 Partizan 10 3 3 4 12
6 Stepojevac Vaga 10 3 0 7 9
7 Obrenovac 1905 10 2 1 7 7
8 Budućnost 10 0 0 10 0