XS
SM
MD
LG

Šarenac rizikovao život tokom jednog prenosa

Slobodan Šarenac sinonim je za prenose košarkaške reprezentacije Srbije. Tokom 90-ih godina, RTS je počeo sa prenosima NBA lige. Tokom jednog prenosa, Šarencu se desila jedna nevjerovatna situacija u kojoj je rizikovao vlastiti život da bi odradio prenos.

Foto: Youtube

Bio je to prenos Ol Star meča. RTS je tada bio u prostorijama Sava Centra. U Beogradu je padao snijeg i tokom druge četvrtine satelitska antena RTS-a je počela da popušta. Na ekranu se pojavio snijeg ali je prenos nekako odrađen do poluvremena.

Šarenac je otišao do tehničkog rukovodstva u poluvremenu i pitao ih kako da se riješi proble, na šta su mu rekli da ne znaju šta da urade. No Šarenac je bio odlučan da sam pronađe rešenje.

Uzeo je metlu i lopatu i popeo na krov. To je bio itekako opasan pudhvat. U Sava Centru postoje tanki betonski zidovi po kojima se edino moglo probiti do antene. Šarenac je išao po tankom zidu i čistio sebi put do antene. Na kraju je skinuo i snijeg sa same antene i vratio se da prenosi meč.

Slika je bila jasna do završnice meča kad se opet pojavio snijeg na ekranu. Međutim, prenos se ipak priveo kraju a Šarenac je ispao pravi junak u ovoj situaciji.