XS
SM
MD
LG

Poraz Zvezde u produžecima

 

Dva stara znanca i velika rivala, Triglav i Crvena zvezda, odigrali su svoj prvi (od dva) meča ovog vikenda. Nažalost, četa trenera Jovice Rusa, iako je celo vreme vodila i imala prednost i od 2 gola razlike, poklekla je na samom kraju i izgubila u produžecima. Najefikasniji u Zvezdinim redovima bio je Vjačeslav Čegrintsev sa tri pogotka, ali je to slaba uteha za crveno-bele koji su prokockali lepu priliku da slave u prvom od dva dvoboja. Sutra je na programu drugi meč od 15:30 časova.

HK Triglav – SKHL Crvena zvezda 5:4 (1:2, 1:1, 2:1, 1:0)

Dobro je Zvezda krenula. Već u 3. minuti Čegrintsev trese mrežu Plavca  za 0:1. Nastavila je Zvezda u istom ritmu, pa je već u 10. minuti Rus Čegrintsev postigao svoj drugi gol (asistencija Brkušanin–Popović) za 0:2. Strelci su očito bili veoma raspoloženi, samo što ovaj put pak se zakoprcao u mreži Ranković. Rus Kasitski je zaradio isključenje. a strelac za 1:2 u 11. minuti bio je Potočnik. Zvezda je imala priliku da od 13. minute iskoristi igrača više, ali nije uspela da zatrese mrežu domaćina i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću naše ekipe.

Druga trećina kreće isključenjem Tarakana, ali Slavija ne uspeva to da iskoristi. Crveno-beli oklopnici su uspeli to da kazne, pa svojim trećim golom Čegrintsev (asistencija Brkušanin–Podunavac) u 27. minuti donosi prednost Zvezdi od 1:3. Nakon što je Zupan u 29. minuti smanjio na 2:3, ni Triglav, ni Zvezda ne koriste situaciju sa igračem više, pa se sa ovim rezultatom otišlo na drugi odmor.

Poslednji period nije dobro krenuo po crveno-bele. Najbolji Zvezdin igrač, Čegrintsev je na samom početku zaradio isključenje, a triglav to koristi i preko Pavca (u 43. minuti) dolazi do izjednačenja – 3:3. Od 46. do 48. minuta crveno-beli oklopnici uspevaju da se odbrane sa igračem manje, a onda Anić u 51. minuti smešta pak u mrežu Triglava (asistencija Brkušanin–Popović) za 3:4. U 57. minuti Podunavac zarađuje 2 minuta kazne, i onda na samo 2 sekunde pre isteka te kazne Triglav dolazi do izjednačenja od 4:4, golom Terlikara. U tim trenucima trener domaćih je povukao golmana sa leda, pa je Triglav napadao sa šest igrača i uspeo da postigne gol što je bio i konačan ishod regularnog dela utakmice.

U produžetku naši oklopnici nisu imali snage da zadaju završni udarac protivniku, pa Triglav to koristi i u 65. minuti golom Potočnika dolazi do pobede od 5:4.

Crvena zvezda: Ranković, Stepanović, Brkušanin, Anić, Podunavac, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Cvik, Novaković, Španjević, Janković, Anđelković, Marković, Tarakan, Popović, Kasitski.

Izvor: czbg.net


1 .kolo IHL liga
Hidria Jesenice 3 : 4 Vojvodina
Triglav 5 : 4 Crvena zvezda
Slavija Junior 3 : 1 True Celje
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Slavija Junior 1 1 0 0 0 3
2 Vojvodina 1 1 0 0 0 3
3 Triglav 1 0 1 0 0 2
4 Crvena zvezda 1 0 0 1 0 1
5 Mladost 0 0 0 0 0 0
6 Hidria Jesenice 1 0 0 0 1 0
7 True Celje 1 0 0 0 1 0