XS
SM
MD
LG

Kosanica teško do bodova, tri isključenja, sjajni golman Šejić, Stanković dvostruki strelac

U 16. kolu Zone Jug fudbaleri Kosanice pobedili su danas na svom terenu Žitorađu sa 2:1 (1:0) i zadržali treće mesto na tabeli. Golove za Kosanicu postigao je Stanković u 22. i 88. minutu a za goste Kitanović u 59. minutu.

Dva igrača Kosanice su isključena zbog drugog žutog kartona, Đinđić u 45. i Arsenijević u 62. minutu, dok je igrač Žitorađe Grujić isključen u 68. minutu zbog udaranja protivničkog igrača.

Inače, utakmica je bila fer i korektna bez obzira na tri isključenja. Kosanica je u prvom poluvremenu bila bolja i osim postignutog gola imala je još dve velike šanse. Posle isključenja Đinđića, Žitorađa je krenula na sve ili ništa i u 59. minutu uspela da izjednači. Tri minuta nakon toga domaći su ostali bez još jednog igrača i gostima se otvorio prostor da možda dođu do celog plena. Imali su gosti prilike, dve stopostotne, ali je golman Kosanice Šejić sve branio i uz dvostrukog strelca Stankovića bio igrač utakmice. Posle isključenja igrača Žitorađe Grujića, Kosanica je preuzela inicijativu i u 88. minutu došla do pobede.