XS
SM
MD
LG

Mladost iz Rajkovca jesenji prvak Opštinske lige Topola

Foto: facebook.com/FK-Mladost-Rajkovac

Nakon devet odigranih kola pod okriljem Fudbalskog saveza opštine Topola, lidersku poziciju zauzela je ekipa Mladosti iz Rajkovca sa 23 osvojena boda, ostvarivši skor 7 pobeda i 2 remija, uz gol razliku 29:12. Rekli bismo, potpuno zasluženo. Mladost je ekipa koja je najviše pokazala ove jeseni, najviše postigla golova, jedina je neporažena i svakako prvi kandidat za novog člana Međuopštinske lige Aranđelovac-Topola. 

Drugo mesto zauzeo je tim Kalipolja iz Žabara sa 18 bodova. Ekipa Kalipolja jedina je odolela u Rajkovcu (2:2) i prilično lako (3:0) savladala Junkovac (tim od koga se više očekivalo). Pored maksimalnog učinka na svom terenu (uz gol razliku 7:1), Žabarci se mogu pohvaliti najboljom odbranom u ligi, primili samo 8 golova, a na 5 mečeva njihova mreža ostala je netaknuta.

Treće mesto pripalo je ekipi Junkovca iz istoimenog mesta. Nakon istupanja iz Šumadijske okružne lige, Junkovčani su, uz svoje proverene (ali vremešne) igrače, rešili da mlađim snagama osveže igrački kadar. Velika boljka ove ekipe su nastupi na gostujućim terenima, na kojima nisu zabeležili trijumf (2 remija i 2 poraza, uz gol razliku 3:7). Međutim, ono na čemu u ovom klubu grade optimizam  za nastavak sezone je činjenica da na svom terenu (na kojem imaju stopostotan učinak uz gol razliku 17:3) dočekuju i Kalipolje i Mladost.

Ove jeseni sasvim solidna ekipa Maskara zauzela je 4. mesto, sakupivši 16 bodova. Sigurno je da niti jednoj ekipi neće biti lako da igra u Maskaru. Uostalom, Kalipolje je jedini poraz pretrpelo od Maskara (4:2), a Mladost u komšijskom derbiju jedva osvojila bod (2:2).

Budućnost MI iz Donje Trnave, Jarmenovci i Gornja Trnava 1938 su timovi koji čine središnjicu tabele. Radi se o nepredvidivim ekipama koje, u zavisnosti od organizovanosti i trenutne motivacije, svakoga mogu da pobede, ali isto tako i neočekivanim porazima da neprijatno iznenade svoje simpatizere.

Deobom drugog mesta na kraju prošle sezone, čini se da je ekipa Krćevca dostigla svoj zenit, pa je u ovu sezonu ušla sa nešto manje ambicija. Otuda ne čudi skroman učinak od 7 bodova i 8.mesto na tabeli. Naravno, Krćevčanima ostaje proleće i mogućnost popravljanja utiska. 

Začelje tabele pripada dvema novoformiranim ekipama. Tačnije, klubovima koji su obnovili svoj rad (Šumadinac iz Šuma i ZT Gorovič). Ove ekipe će u nastavku sezone pokušati da unaprede svoje igre i sakupe još koji bod, kako bi izbegli status "fenjeraša". 

Što se tiče regularnosti, nije bilo većih nepravilnosti tokom takmičenja. Manjkavosti koje su se periodično dešavale su bile tehničke prirode i plod nedovoljne edukacije rukovodećih ljudi u pojedinim klubovima (na šta bi funkcioneri u Savezu naročito trebali da obrate pažnju). 

Sve u svemu, gledali smo, ne toliko kvalitetne, ali svakako zanimljive fudbalske igre. Pre svega zbog brojnosti ekipa. U Opštinskoj ligi sledi višemesečna zimska pauza. Mreže će mirovati sve do proleća kada ćemo (bar se nadamo) gledati još kvalitetniji fudbal, uzbudljive i neizvesne mečeve.


Jarmenovci 2 : 3 Maskar
Kalipolje 2 : 1 Krćevac 04
Šume 0 : 3 Gornja Trnava 1938
Mladost 3 : 2 Junkovac
ZT Gorovič 2 : 5 Budućnost MI
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 9 7 2 0 23
2 Kalipolje 9 5 3 1 18
3 Junkovac 9 5 2 2 17
4 Maskar 9 5 1 3 16
5 Budućnost MI 9 4 2 3 14
6 Jarmenovci 9 4 2 3 14
7 Gornja Trnava 1938 9 4 2 3 14
8 Krćevac 04 9 2 1 6 7
9 Šume (-1) 9 1 0 8 2
10 ZT Gorovič (-1) 9 0 1 8 0