XS
SM
MD
LG

Rvanje: Doputovao predsednik Fila Martineti

Uoči Evorpskog prvenstva u rvanju, koje će se od 6. do 11. marta održati u Beogradu, danas je u glavni grad Srbije doputovao predsednik Međunarodne rvačke federacije (FILA) Švajcarac Rafael Martineti.

Visokog sportskog gosta dočekali su predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije (RSS) Nenad Lalović, predsednik RSS Željko Trajković i direktor takmičenja Rajko Baltić, koji su odmah po dolasku obavestili prvog čoveka svetskog rvanja o priprema za predstojeće takmičenje.

  Evropsko prvenstvo će biti održano u beogradskoj Areni u konkurenciji mu[karaca i žena i u oba stila - grčko rimskom i prvi put slobodnom stilu. Srbija će imati predstavnike u obe konkurencije i oba stila. Istovremeno, Evropski šampionat u Beogradu će biti poslednje kvalifikaciono takmičenje za ovogodinje Olimpijske igre u Londonu (27.jul - 14. avgust).

- Beograd je moja druga kuća, jer u vaš grad dolazim veoma često. Srbija je u poslednjoj deceniji bila sjajan organizator više rvačkih takmičenja. Ovogodišnji Šampionat Evrope će biti posebno značajan, jer će rvači tražiti poslednju priliku da steknu pravo učeća na Olimpijskim igrama i u Londonu - rekao je Martineti na konferenciji za medije na aerodromu “Nikola Telsa” u Beogradu.

Podsetio je i da za rvačko olimpijsko takmičenje vlada veliko interesovanje, jer su sve ulaznice u Londonu odavno rasprodate.

- Evropa je nosilac kvaliteta rvačkog sporta u svetu. Zato očekujem da u Beogradu vidimo sjajne, uzbudljive borbe – naglasio je Martineti.

Čelnici RSS Trajković i Lalović su poželeli dobrodošlicu prvom čoveku svetskog rvanja i izrazili uverenje da će Beograd i Srbija biti dobri organizatori.

- Sa tehničke strane sve je pripremljeno da takmičenje može već danas da počne. Zahvaljujući pomoći grada, Ministarstva za sport i omladinu i Vlade Srbije, uspeli smo da sve poslove završimo na vreme. Nadam se da će sve biti u redu, kao i 2003. kada smo bili organizatori sličnog takmičenja - rekao je direktor Šampionata Evrope Rajko Baltić.

Na beogradski aerodrom ,,Nikola Tesla" već danas su počeli da pristižu gosti, funkcioneri i takmičari iz 41 zemlje Starog kontinenta.

Jedan od promotera Evrpskog prvenstva biće proslavljeni srpski i jugoslovenski rvač, olimpijski šampion iz Montreala 1976. Momir Petković, koji će iz SAD u domovinu doputovati u ponedeljak.