XS
SM
MD
LG

Bajić: Ne smijemo potonuti

Pred košarkašima Igokee novi je duel u ABA ligi. Aleksandrovčani će u petak od 17h gostovati kod Cibone u Zagrebu. Na pres konferenciji pred utakmicu trener Igokee, Dragan Bajić, istakao je kako stanje nije idealno ali i da nije dramatično.

Foto: ABA liga

''Nije lako, malo razumijem i te momke.ali rekli smo da mormo svi zajedno da se skupimo da zajedno izađemo iz krize. Ne smijemo da tonemo. Moramo dizati glavu i da pokušamo kroz trening, koliko je to moguće u ovom trenutku, da se vratimo kako bi što bolje izgledali u narednom periodu. Duga je liga i ako se ne varam ima još 13 kola. Ništa nije izgubljeno i ne treba praviti preveliku dramu. Nije idealno ali ne treba praviti dramu jer imamo i nešto lakši raspored u drugom dijelu'', rekao je Bajić.

Nakon poraza od Mege u prošlom kolu, Bajić je kritikovao odnos igrača i na treningu i na utakmicama. Zadovoljan je kako je ekipa odreagovala i kako je odigrala dan kasnije protiv Zrinjskog u Ligi 12. Međutim, sa nekim stvarima je i dalje nezadovoljan.

''Ne razumijem igrače koji se bave profesionalno sportom, poput Grina i Rajta, da se toliko fizičke zapuste i pored pauze, da ne rade na sebi ako planiraju još da igraju. Posebno stanje Rajta je zabrinjavajuće i u kakvom je stanju došao. Kao trener sam obavio razgovor sa njim o tome. Dao sam mu pet minuta protiv Mege i potom ga poslao na klupu jer nemam koristi od njega. To sam primjetio i kroz treninge i kroz utakmice'', zaključio je Bajić.

Igokea je inače na omjeru od samo jedne pobjede i osam poraza pa je za nju gostovanje Ciboni prilika za bitne bodove u borbi za opstanak.