XS
SM
MD
LG

Franuskinje izgubile krunu

Branka Marić i Šeon Oh, rukometna lgenda Južne Koreje

Završio se i dan "D".  Sve je poznato. Svetske šampionske su izgubile krunu... Možda će osvojiti novu, utešnu u Prezident kupu. Francusku je sa trona skinula Danska i ta pobeda je Dansku ostavila u igri ako za ništa drugo, ono za olimpijske kvalifikacije.

I drago nam je zbog razvoja situacije u drugim grupama. Bar u našoj. Jedina je žal sto je Srbija u pohodu na drugi krug s puta morala izbaciti Sloveniju. Čestitke devojkama...

Mađarska je pala u zadnjem minutu protiv Rumunije... Vodile se tokom utakmice i šest  razlike, ali utakmica se igra 60 minuta. A rumunska princeza Neagu dala je 10 golova. Kažu da je još u postupku oporavka od povrede... Kako onda igra kada je fit 100%?!.

Od velikih u prezident kupu igraće i Brazil. Teško je to, one starije su ostarile a mlađe nisu na njihovom nivou... Ipak one su obezbedile olimpijske igre kao pobednice južne Amerike.

Ruskinje su u laganom ritmu u najlakšoj grupi obezbedile maksimalan broj bodova za naredni krug. Japan je uspeo da obezbedi nastavak takmičenja, a s obzirom na prikazano, zasluženo. Dobra prilika da hala u kojoj će Japan igrati, bude popunjena do poslednjeg mesta.

Subota 07.12.2019. je slobodan dan na prvenstvu. Selidba ekipa, sastanci iza kulisa kako bi se svi tehnički detalji dogovorili. I nama je slobodan dan. Arijana Vojić i ja sa ostalima idemo u obilazak okoline Grada KUMAMOTO. Malo da odmorimo glavu od rukometa i spremimo se za nastavak takmičenja.