XS
SM
MD
LG

Fenomenalne Srpkinje

Srbija

Izjave sa konferencije za medije posle utakmice Srbije i Nemačke 29:28.

Henrik Groener, selektor reprezentacije Holandije:

Čestitke Srpkinjama, znali smo da će biti težak i neizvestan meč. Nismo dobro krenuli u odbrani, imali smo puno problema sa srpskim pivotmenom, primili 19 golova u prvom poluvremenu. Bolje smo igrali u drugom poluvremenu, ali nismo bili konstantni u napadu, pravili su nam probleme. Na kraju, uvek je nezgodno izgubiti na ovaj način, ali šta da se radi, moramo da idemo dalje.

Evgenija Mineskaja, srednji bek reprezentacije Nemačke:

- Krenuli smo loše u odbrani, nismo našli solucije za njihov napad, nije bio ovo dobar dan za nas, ali nastavile smo da se borimo do kraja. Čestitke Srpkinjama, idemo dalje, ništa nije gotovo, nadam se da ćemo imati malo više sreće u narednom meču.

Ljubomir Obradović, selektor reprezentacije Srbije:

Bila je ovo jedna vrla teška utakmica za obe reprezentacije. Nemačka je imala tri sata manje odmora od nas nakon jučerašnjih utakmica. Pružili smo jednu dobru rukometnu predstavu. Ubeđen sam, da smo imali dan odmora, da bi ova utakmica bila još veći spektakl. Čestitam Nemicama na fer i korektnoj igri, dobro su bile vođene, i juče, i danas. Čestitam svojim devojkama koje su dale sve od sebe da bi došle do ova dva boda. Imamo još po jednu utakmicu, dosta toga je u igri.

Marija Obradović, levi bek reprezentacije Srbije:

Čestitke Nemicama, pokazale su da imaju dobar tim koji se bori do kraja. Dobro smo otvorile utakmicu, borile smo se do kraja, nismo se predavale. Borićemo se i u narednoj utakmici sa Danskom.