XS
SM
MD
LG

Pozdrav Japanu

Evo nas na aerodromu. Utisci će se sabrati za nekoliko dana. Za sada se pripremamo za dug put, nazad na brdoviti Balkan. Prethodnica je stigla... Nas dve poslednje... Ostali su još poneki za večernji let.. Da ugase svetla pozornice Svetskog prvenstva u rukometu. 24. po redu.. Već pričamo o 25. Maskota LOLA se predstavila u JAPANU.

Sve u svemu pomešani utisci i po mnogima pomešane utakmice. Finale je po stručnim ljudima trebalo biti bronzano finale... Ali lopta je okrugla. Španjolke i Holanđanke su zamenile mesta sa skoro krunisanim Norvežankama i Ruskinjama. Kolo sreće se okreće.. I kako kažemo... Sreća prati hrabre...

Posebno je zadovoljstvo biti u grupi odabranih koji ostaju do kraja prvenstva... Arijana i ja smo imale tu čast da ostanemo do kraja. A ona zasluženo u finalnoj utakmici za stolom, svoj posao obavila je besprekorno.. Ja joj i ovim putem od srca čestitam.

A sta je ostalo iza nas... 20 dana predavanja, testiranja, nevidljivog pritiska da sve to što radimo bude uigrano, identično... Nije to baš lako... Sve naše različite karaktere ukomponovati i prikazati identičnu sliku u svim halama.

Uspeli smo svi zajedno... 19 samuraja za zapisničkim stolom u zemlji izlazećeg sunca..

Ostaje žal što je finale završeno kako je završeno. Sedmerac. Crveni karton i pogodak Holandije za titulu svetskog prvaka... Zaslužile su je posle izgubljenih finala na ovaj ili onaj način..

Polemika oko odluke ima, mnogo poruka sam primila. Mnogo pametnih i glupih komentara pročitala.

Da li je bio prekršaj za takvu kaznu?

Kako mi kažemo... Sedmerac je kada ga sudija dosudi. A one su ga dosudile.

I kao sto rekoh sudije su tu da sude, igrači da igraju.... I niko, ama baš niko, iz Španske ekspedicije nije komentarisao ovu odluku... Možda će kasnije na ovaj ili onaj način... Ali odluku su prihvatili dostojanstveno kao što su se borili u finalu do poslednjeg zvižduka.

Ne smem ni da pomislim kako bi bilo sudijama da na našem Balkanu do sude ovako nešto...

I da podsetim u slučaju da neko ne zna. Delegat - kontrolor u toj situaciji NE sme da se meša u odluku sudija. On može da reaguje samo u slučaju da ta odluka ne spada u ono tzv. "slobodno sudijsko uverenje".

Eto i to neka bude odgovor mojim dragim prijateljima iz BiH koji su me pitali vezano za ovu situaciju.

Do nekog drugog kuckanja, pozdrav sa aerodroma, Kumamoto, Japan